Bakar 21. ožujak 2024. K.V.

Praputnjarci nastavljaju s uređenjem puta "okol' Dolčine”

Praputnjarci nastavljaju s uređenjem puta "okol' Dolčine”
Suhozidna radionica uređenja puta "okol' Dolčine” održat će se ovog vikenda kao dio Programa "Pomalo i po kraju"

Nastavljaju se dugogodišnji napori uređenja puta oko kraške doline Dolčine, uz koji se nalaze ruševine starih naselja Praputnjaka.

U subotu, 23. ožujka od 9 do 17 sati i u nedjelju, 24. ožujka od 9 do 13 sati radionicu će Udruga Praputnjak- kulturni krajolik provesti u suradnju s prijateljima iz Udruge Dragodid. Uz neizostavno izučavanje tehnike zidanja u suho, sudionici će moći bolje upoznati priču o nastanku Bakarskih prezida, upoznajući se sa zajednicom koja je iste izgradila.

Okupljanje je u subotu u 9 kod "Kovačije" (kordinate: 45.291286, 14.580746), na cesti od Meje prema Bakru. Parking sudionici mogu pronaći niže, u smjeru podvožnjaka, ispod obilaznice.

Zainteresirani za cjelodnevno sudjelovanje u radionici prijaviti se mogu na FB stranice Udruge Praputnjak - kulturni krajolik, putem e-maila kkpk.praputnjak@gmail.com ili na telefon na 0958189627 (Ivona Miloš).

Provedbu radionice, u sklopu Programa "Pomalo i po kraju 2024." omogućili su: Ministarstvo kulture i medija RH, Primorsko-goranska županija i Grad Bakar.