Bakar 29. studeni 2021. Klaudio Vrančić

Raste bakarska Zona, uskoro nove tvrtke i radna mjesta

Raste bakarska Zona, uskoro nove tvrtke i radna mjesta

Uspješno je završen projekt “Gospodarsko središte hrvatskog primorja”, vrijedan više od 25 milijuna kuna. Novoizgrađene i opremljene prometnice znače brži razvoj bakarske Industrijske zone, dolazak novih tvrtki i otvaranja novih radnih mjesta.

Kapitalni projekt Grada Bakra- “Gospodarsko središte hrvatskog primorja” uspješno je završen, a rezultati su medijima i potencijalnim investitorima predstavljeni danas na Kukuljanovu. 


Izgradnjom i potpunim komunalnim opremanjem novih prometnica (plinovod, kanalizacija, telekomunikacija, javna rasvjeta), dugih oko dva kilometra, bakarska je Zona značajno narasla te su stvoreni preduvjeti za dolazak novih tvrtki, čime će se na Kukuljanovu otvoriti i nova radna mjesta.  

Vrijednost projekta, kojeg je sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, iznosi 25.186.115,23 kuna, od čega europskih bespovratnih 9.961.949,35 kuna. Razliku je, uz pomoć resornog ministarstva, osigurao Grad Bakar. 
 

“Izgradnjom ove infrastrukture otvaramo sve ono neizgrađeno zemljište na tom prostoru površine od preko 300 tisuća metara kvadratnih”, istaknuo je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, naglasivši kako su u Zonu, kroz proteklih 15 godina, Grad i Industrijska zona uložili više od 400 milijuna kuna te najavivši nova ulaganja u zone na Kukuljanovu i Hreljinu.

Direktorica Industrijske zona Bakar Linda Sciucca naglasila je kako Grad i Industrijska zona intenzivno rade na tome da naša najveća i najopremljenija Zona bude spremna za nove investitore. 


U proteklih pet godina na Kukuljanovu je niknulo 20 novih gospodarskih objekata, u kojima je zaposleno više od tisuću radnika. Trenutno se u Zoni gradi 10 novih objekata, a u pripremi ih je još 17, najavila je Sciucca.