Bakar 22. kolovoz 2020.

Šetalište bakarskih velikana svečano “otvoreno” na Jazu

Šetalište bakarskih velikana svečano “otvoreno” na Jazu

Bakarski Jaz s 25 su zvijezdi, na kojima su imena bakarskih velikana, ukrasili Miljenko Šegulja i Dmitar Čegodajev. Performans "Bakar kako to gordo zvuči” zaintrigirao je okupljene Bakrane.

Petar Zrinski, Marija Terezija, Ante Starčević,Franjo Josip I, Andrija Mohorovičić, Matija Mažić, Miroslav Hirtz, Drago Gervais, Nikola Luzer… samo su neka od imena koja su se našla u bakarskim zvijezdama, na improviziranom Šetalištu bakarskih velikana, kojeg su  osmislili Miljenko Šegulja i Dmitrij Čegodajev


“Bakar se teško može nazvati velikim gradom, ali rijetko je koji velegrad dao svijetu toliko velikih ljudi, koji su imali takav utjecaj na razvoj znanstvenog, društvenog i političkog života. Nema sumnje da ovi, a i mnogi drugi istaknuti građani Bakra zaslužuju da budu ovjekovječeni u svom gradu”, poručio je Miljenko Šegulja. 


Posljednju zvijezdu Šegulja i Čegodajev namjerno su ostavili praznu jer je, kako kažu, ovo tek početak, a svoju zvijezdu na Šetalištu bakarskih velikana zaslužuju mnogi. 

Svojim su performansom- "Bakar kako to gordo zvuči” autori zaintrigirali Bakrane, a njihova je želja da grad uskoro dobije pravo Šetalište jer smatraju da Bakar i njegovi velikani to zaslužuju.