Bakar 9. srpanj 2020.

Šetnja kroz tajne i legende srednjovjekovnog Hreljina 

Šetnja kroz tajne i legende srednjovjekovnog Hreljina 
Četrdesetak sudionika druge interpretacijske šetnje, održane u sklopu ovogodišnjeg programa “Margaretinog leta”, danas je krenulo put atraktivne Hreljinske gradine, gdje ih je dočekao Hrvatski gudački kvartet. 

Interpretacijske šetnje temelj su ovogodišnjeg “zelenog” Margaretinog leta. Prva u nizu posjetitelje je prije nekoliko dana odvela na Praputnjak, a danas je red došao na stari grad Hreljin.


Četrdesetak sudionika okupilo se u parku kod dječjeg vrtića, odakle ih je u zanimljivu šetnju povela iskusna vodičkinja iz Gorskog kotara te polaznica nedavnog tečaja za interpretacijske vodiče Jelena Holenko Pirc.


Iz prve ruke sudionici su mogli upoznati bogatu prošlost mjesta koje je nekada bilo srednjovjekovni grad, poslušati legende koje se vežu za staru Hreljinsku gradinu te naučiti ponešto o Karolinskoj cesti, Frankopanima, Vinodolskom zakoniku...


Zanimljiva šetnja završila je mini koncertom ispred Hreljinske gradine, kojeg je izveo Hrvatski gudački kvartet, na radost okupljenih, među kojima se našla i petomjesečna Una iz Velike Gorice.


Zbog velikog interesa organizatori su još jednu šetnju "3,2,1...Kreni na Hreljin" organizirali za sutra, 10. srpnja. No, ovog će puta Hreljinom odjekivati glasovi Ženske klape Hreljin, čiji je nastup na Hreljinskoj gradini na rasporedu u 20:00.