Bakar 18. rujan 2022. Klaudio Vrančić

Šetnjom kroz “Čarobne ponikve” počeo Rijeka Outdoor

Šetnjom kroz “Čarobne ponikve” počeo Rijeka Outdoor

Tridesetak šetača, koje je vodio iskusni Bore Štrbac, jutro je provelo istražujući “Čarobne Ponikve”. Posljednju u nizu bakarskih šetnji organizirala je Turistička zajednica grada Bakra, u sklopu promocije projekta Rijeka Outdoor

Od Kukuljanova do “Jezera koje nastaje i nestaje” prošetalo je danas tridesetak šetača, sudionika šetnje “Čarobne Ponikve”. O atraktivnom krškom fenomenu, povijesti, ali i biljkama koje ovdje rastu te velikim zvijerima koje tu obitavaju, govorio im je iskusni Bore Štrbac.


“Nakon ovih obilnih padalina očekujemo da će se Mali i Veli lug kroz par dana popuniti s vodom do visine otprilike desetak metara. Bit će zanimljive vidjeti kako se iz Malog luga, preko Mostine koja je nedavno obnovljena, voda preljeva u Veli lug”, istaknuo je Štrbac.

 
“Čarobne Ponikve” zadnja su u nizu atraktivnih interpretacijskih šetnji, što ih posljednjih godina organizira Turistička zajednica grada Bakra. Današnja šetnja održana je kao prvo događanje u sklopu promocije zanimljivog novog projekta.


“To je početak promocijskog ciklusa Hike & bike, u sklopu projekta Rijeka Outdoor, kojeg smo nedavno promovirali. Uređene su brojne šetnice i biciklističke staze na području Rijeke i Riječkog prstena, koje promoviramo kroz niz aktivnosti. Šetnja čarobnim Ponikvama prva je od njih”, naglasila je Sonja Jelušić Marić, direktorica TZG Bakra.


Bakarski ljubitelji aktivnosti u prirodi na novo događanje neće morati predugo čekati. Već 22. listopada na rasporedu je biciklijada "Tragovima Frankopana”, koju zajedničkim snagama organiziraju turističke zajednice Bakra i Kraljevice.