Bakar 6. rujan 2017.

Sjajni turistički “bum” u bakarskom kraju  

Sjajni turistički “bum” u bakarskom kraju  
Turisti su proteklih godina počeli polako otkrivati prirodne ljepote bakarskog kraja. No, ove se godine dogodio pravi turistički “bum”. Zabilježeno je nevjerojatnih 95% više dolazaka i čak 80% više noćenja u odnosu na 2016.

Puno smo puta pisali o prirodnim ljepotama i kulturnim bogatstvima koje krije jedinstveni bakarski kraj. Njegove su čari proteklih godina počeli otkrivati i turisti, a priliku su ubrzo prepoznali i sve brojniji privatni iznajmljivači.


Primjera radi na bakarskom području 2013. su bila samo četiri iznajmljivača i više nego skromnih 18 ležajeva, dok danas čak 310 ležajeva (apartmana i kuća za odmor) iznajmljuje sedamdeset iznajmljivača.
 
Gotovo svi gosti stranci

Ne čudi stoga što je Turistička zajednica grada Bakra ove godine zabilježila na prvi pogled gotovo nevjerojatne rezultate. Za turističke djelatnike svaki je plus dobar. No, oni bakarski upisali su impresivnih 95 posto više dolazaka i 80 posto više noćenja u odnosu na 2016. godinu.

U prvih osam mjeseci ove godine zabilježeno je tako 2169 dolazaka i čak 13 446 noćenja. Velika većina turista u bakarski je kraj stigla iz inozemstva, njih čak 97%, a uvjerljivo najviše gostiju došlo je iz Njemačke (596).


Što se udarnih ljetnih mjeseci tiče u srpnju je zabilježeno 829 dolazaka i 4942 noćenja, a u kolovozu 879 dolazaka i 5927 noćenja. Sve u svemu bakarski kraj proživljava pravi mali turistički “bum”,
 
U pet godina od 0 do 70 iznajmljivača

“Izrazito smo zadovoljni ovom turističkom sezonom. Imamo porast kapaciteta, dolazaka i noćenja. Popunjenost kapaciteta je bila odlična. Respektabilan je broj iznajmljivača jer smo prije samo pet godina imali 0 apartmana i kuća za odmor. Brojke su stvarno impresivne i ohrabrujuće. Nadamo se da će potaknuti i ostale da se okrenu turizmu te da će brojke nastaviti rasti. Kad se jednom obnovi hotel Jadran nadamo se da će biti još veće,” zaključila je Sonja Jelušić, direktorica Turističke zajednice grada Bakra.