Bakar 10. svibanj 2024. KK Vrijednosnice Osijek/HKS

Škrljevčani nakon 9 godina napuštaju elitno društvo

Škrljevčani nakon 9 godina napuštaju elitno društvo
Vrijednosnice Osijek sljedeće sezone u Favbet Premijer ligi, koju Depolink Škrljevo napušta nakon devet godina

U posljednjoj izlučnoj utakmici za ulazak u Favbet Premijer ligu slavile su Vrijednosnice Osijek nad DepoLink ŠKrljevom sa 109:85 i time ušle u najviši rang natjecanja. DepoLink Škrljevo će se sljedeću sezonu natjecati u Prvoj muškoj ligi i tamo se pokušati izboriti za povratak. Tako su iz Favbet Premijer lige izašli Bosco i DepoLink Škrljevo, a njihova su mjesta zauzeli Kvarner 2010 i Vrijednosnice Osijek.

Prva četvrtina se igrala koš za koš te je završila s 23:23. U drugoj četvrtini Brokeri su bili nešto bolji te na odmor odlaze s +6 za 50:44. U drugom poluvremenu se igra Škrljeva raspala, domaćini su u prve četiri minute otišli na 19 poena prednosti te se gosti više nisu mogli vratiti. Najveće vodstvo Vrijednosnice su napravile u 36.minuti od čak 29 poena za 103:74. Ekipa trenera Domagoja Kujundžića bila je bolja tijekom cijelog susreta u svim segmentima igre te zasluženo pobijedila sa 109:85.

“Zaslužena pobjeda Vrijednosnica, sretno smo mi prošli u Rijeci. Kud i kamo su jači od nas, mi niti igrom niti kvalitetom danas nismo mogli biti ni blizu, primili smo 110 poena. Njima čestitam na ulazu i želim im svu sreću”, kazao je trener Škrljeva, Edi Dželalija: