Bakar 7. svibanj 2023. Klaudio Vrančić

Škrljevčani sezonu završili porazom ali bez previše gorčine

Škrljevčani sezonu završili porazom ali bez previše gorčine

Visokim porazom (78:102) košarkaši DepoLink Škrljeva večeras su u Mavrincima kraju priveli turbulentnu sezonu. Zelenima je prijetilo ispadanje, a potom se smiješilo doigravanje. Na kraju su "ostali" bez jednog i drugog. 

Utakmica visokih uloga odigrana je večeras u Sportskoj dvorani Mavrinci, gdje su košarkaši DepoLink Škrljeva, u posljednjem susretu ovosezonske Lige za ostanak, ugostili Alkar. Naime, Škrljevčanima je pobjeda donosila doigravanje HT Premijer lige i četvrtfinalne dvoboje sa Splitom, a Sinjanima ostanak u društvu najboljih. 

Nažalost za Zelene s posljednjim zvukom sirene na semaforu je ostalo stajati 78:102 (13:26, 27:23, 16:33, 22:20).


Dominantni Alkari

Sjajno su, s visokih 26:13, Sinjani otvorili prvu dionicu susreta, nošeni glasnom podrškom Maligana. Njih tridesetak potegnulo je do Mavrinaca, kako bi Alkaru pomogli u borbi za bodove spasa. 

Osjetno bolje domaćini su ušli u drugu četvrtinu, u kojoj se prepolovila gostujuća prednost. Na poluvrijeme se tako otišlo s nešto “prihvatljivijih” 49:40 za goste iz Sinja. 

No, već je prva polovica drugog dijela otklonila sve dileme. Obilježila ju je apsolutna dominacija Alkara, kojima je baš sve ulazilo. Škrljevčanima su pritom “pospremili” čak 33 poena, primivši tek 16 koševa. U posljednju četvrtinu gosti su tako ušli s visokih 82:56.


Trener Damir Rajković zadnje je minute susreta dao golobradim mladićima. Bodovi su zasluženo otišli put Sinja. Presudilo je znatno veće htijenje izuzetno motiviranih gostiju. 

Doigravanje blizu, ali i daleko

“Sezona nije bila nimalo laka. Krenuli smo s novom, mladom ekipom. Bilo je ozljeda iskusnijih igrača, poklopili su se i neki porazi kod kuće, ušli smo u negativnu seriju i neizvjesnost. Nismo se upjevali vratiti na pravi put. Morali smo se pojačati, ali opet je trebalo vremena. Na kraju su igrači dali ono što se od njih očekivalo. Izgledali smo odlično i s četiri pobjede u nizu osigurali opstanak. Doigravanje je bilo blizu, ali i daleko, kad se sjetimo gdje smo bili prije samo dvadeset dana. Nema žaljenja. Bilo bi lijepo, filmski, ali kad pogledamo unatrag zadovoljni smo s time gdje smo. Plus je što imamo ekipu za sljedeću godinu s puno mladih igrača i četiri mlada reprezentativaca koji će biti sve bolji”, zaključio je Vice Sep, predsjednik KK DepoLink Škrljeva.