Bakar 24. siječanj 2017.

Sportska dvorana uskoro na Hreljinu

Sportska dvorana uskoro na Hreljinu
Današnjim potpisivanjem ugovora između Grada Bakra i G.P. Krk-a napravljen je značajan korak ka izgradnji sportske dvorane na Hreljinu. Projekt predviđa i tri nove učionice, vanjsko igralište, uređenje okoliša…

U vijećnici Grada Bakra potpisan je ugovor između Grada Bakra i tvrtke G.P. Krk o izgradnji sportske dvorane Osnovne škole “Hreljin”. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić i direktor tvrtke G.P. Krk Josip Purić.

Projektom je predviđena izgradnja dvorane s pratećim prostorijama, tri nove učionice, vanjsko igralište s tribinama te uređenje okoliša škole. Vanjsko igralište s tribinama imat će površinu od 1007 metara kvadratnih.

Dvorana s učionicama izgradit će se na tri etaže, ukupne bruto površine od 1553 kvadratnih metara, a površina budućih učionica bit će 58 kvadrata.

U prizemlju će se nalaziti mala dvorana, svlačionice s praonicama, galerija s pogledom na veliku dvoranu, a u podrumu će se nalaziti velika dvorana, spremište sprava, kabinet, sanitarije, wc za invalide, te prostorije za strojarsko-elektro i sprinkler instalacije. U dvorani se predviđa i smještaj sklopivih- ormar tribina.

Na prvom će katu biti tri učionice s vanjskim prostorom za nastavu na otvorenom i kabineti, dok prizemlje i prvi kat imaju direktni spoj s postojećom školom. Svi prostori imat će osiguran pristup osobama s invaliditetom.

U okolišu se uređuju kolno pješačke površine, školski trg, hortikultura, klupe, koševi… Specifičnost dvorane je da je čitavim jugozapadnim pročeljem okrenuta prema moru, te iz nje puca predivan pogled na Primorje.

Sjajne su to vijesti za Hreljin, koji s pripadajućim naseljima (Zlobin, Praputnjak, Plase i Melnice) čija djeca pohađaju osnovnu školu “Hreljin” ima preko 3200 stanovnika.

Vrijednost investicije iznosi 18.200.000,00 kuna, a sredstva je u cijelosti osigurao Grad Bakar. Investiciji bi se trebala priključiti i Primorsko- goranska županija.