Bakar 28. prosinac 2021. Izvor: Grad Bakar

Uređeno dvorište Doma kulture i igralište na Hreljinu

Uređeno dvorište Doma kulture i igralište na Hreljinu
Završen je projekt uređenja dječjeg igrališta pokraj ambulante na Hreljinu, kao i radovi na uređenju dvorišta kod Doma kulture

Projekt uređenja dječjeg igrališta pored ambulante na Hreljinu je dovršen. Još na proljeće su započeli pripremni i zemljani radovi. Po dovršetku istih započelo se s uređenjem staza, površina za postavu novih sprava, dekorativnom rasvjetom te kompletnim uređenjem zelenih površina. 

Izveden je sustav navodnjavanja, zasađene su cvjetne gredice. Postavljene su dječje sprave od kojih najveće oduševljenje djece izaziva centralna sprava koja sadrži 18 različitih elemenata za igru i namijenjena je djeci uzrasta od 3 godine na više. Također je postavljen novi vrtuljak, njihalica i ljuljačka. 

Uređen je i fitness park za starije uzraste i odrasle. Cijeli park je opremljen novim klupama, koševima i stalcima za bicikle. Sve površine u zoni igrala su izvedene u antistress podlozi od recikliranih materijala. Potporni zid koji dijeli igralište od parkirališta iscrtan je dječjim motivima iz crtanih filmova.


Dvorište kod Doma kulture

Krajem godine izvedeni su i radovi na uređenju dvorišta kod Doma kulture Hreljin. Izvršeno je poravnanje terena, postavljeni su betonski opločnici i izvedena je priprema za postavu dekorativne rasvjete. Radove na uređenju izvodilo je Gradsko komunalno društvo Dobra.