Bakar 9. srpanj 2022. Klaudio Vrančić

Vatromet obasjao Bakarsku noć, a vatreno je bilo i na Žalu

Vatromet obasjao Bakarsku noć, a vatreno je bilo i na Žalu
Smotra povijesne postrojbe iz čitave Hrvatske i vatromet na nebu iznad Bakra, bili su sjajan uvod u “Bakarsku noć” uz Indiru Forzu

“Margaretino leto” jučer je u Bakar privuklo brojne izlagače iz svih krajeva Lijepe naše. Bakranima i njihovim gostima su, na tradicionalnom “Margaretinom sajmu”, ponudili svoje raznovrsne proizvode. Prvi puta u prodaji su se našli i novi bakarski suveniri koje krasi lik "Djevojčice s baškotom".


A u Bakru su jučer uživali sve generacije. U Gradskom vrtu najmlađi su se zabavljali na radionici “Mirisno cvijeće i kamenčići od suza”, a oni nešto stariji imali su, između ostalog, jedinstvenu priliku razgledati impresivni brod “Cavtat” Hrvatske ratne mornarice.


Atraktivan je bio mimohod Primorjem i postrojavanje povijesnih postrojbi iz čitave Hrvatske, koje su predvodile mlade Bakarske mažoretkinje, dok je ritam davala Spinčićeva muzika. Petnaest postrojbi nakon polaganja vijenaca je Bakranima, na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Klarićem, odalo počast na predivnom Žalu ribara. 


Ove je godine nažalost izostala tradicionalna Pomorska bitka. No, počasni pucnjevi ipak su odjekivali drevnim gradom, zahvaljujući povijesnim postrojbama koje su, nakon postrojavanja, zauzele svoje položaje na rivi i novoj bakarskoj šetnici.


Na samom je kraju vatromet obasjao nebo iznad Bakra. A vatreno je bilo i veliko finale “Bakarske noći”, u kojem su se okupljeni do dugo u noć zabavljali uz “Grupu Trend” i energičnu Indiru Forzu, bivšu pjevačicu popularne “Colonije”.