Bakar 21. rujan 2019.

Više od 200 sudionika zborske smotre zapjevalo u Bakru

Više od 200 sudionika zborske smotre zapjevalo u Bakru

Bakarskim Primorjem večeras je prošetalo dvjestotinjak sudionika, koji su se okupili na 4. Smotri zborova “U skladu s prirodom”. Nakon što su zajedno zapjevali na Žalu ribara zborovi su se pjesmom predstavili publici u Domu kulture Matija Mažić. 

Više od 200 pjevačica i pjevača okupilo se u Bakru na 4. Smotri zborova “U skladu s prirodom”, koja se održava u organizaciji Kulturno umjetničke udruge Sklad.


Nakon okupljanja na Masarykovoj obali i povorke po Primorju sjajno raspoloženi sudionici su na Žalu ribara u glas zapjevali “We are marching in the light of God”. 

Pjesma se nastavila i u bakarskom Domu kulture Matija Mažić, gdje su se okupljeni zborovi, s po nekoliko pjesma, predstavili brojnoj publici. 


Nastupili su: MPZ KUU Jeka Primorja, Dječji zbor Praputnjarski slavići, VS Mareta, Združeni zbor KUD Sloga, KUD Ban Josip Jelačić, PHPD Zora, HPD Zvijezda Danica, MPZ „Štorija“, Ženski vokalni sastav zbora Schola Cantorum te Komorni sastav Sklad i Mješoviti zbor Sklad.


Bakarska smotra zborova i ove je godine imala eko karakter. Naime, svi su zborovi domaćinima na poklon donijeli sadnicu, koju će članovi KUU Sklad zasaditi na bakarskom području.