Kastav 9. studeni 2017.

120 tisuća kuna nadarenim kastavskim učenicima

120 tisuća kuna nadarenim kastavskim učenicima
Nadareni će kastavski učenici u ovoj školskoj godini među sobom podijeliti 120 tisuća kuna, koliko je Grad Kastav osigurao za učeničke stipendije. Ugovori o stipendiranju potpisani su danas u Gradskoj vijećnici.
 
Grad Kastav nastavlja hvalevrijednu tradiciju nagrađivanja izvrsnosti. U ovoj školskoj godini Grad će tako stipendirati dvadeset kastavskih učenika i to sa 600 kuna mjesečno, kroz deset mjeseci. Stipendisti su ugovore potpisali danas u Gradskoj vijećnici Grada Kastva. 
 
“Mladi su shvatili da se može kad se hoće, ali uvijek treba poticaj tako da smo mi povećali broj stipendija, kako bi se mladi ljudi lakše usredotočili na ono što je u njihovim godinama najbitnije, a to je obrazovanje i aktivnost u lokalnoj zajednici. Stipendije se dodjeljuju po različitim kriterijima i tako pokušavamo svima dati jednake šanse, a onda nagrađujemo one koji se isprofiliraju kao najbolji”, naglasio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.
 
Dodijeljeno je deset stipendija za nadarene učenike i to: Antoneli Doko, Brunu Pogoreliću, Andriji Despotoviću, Maji Jurić, Joelu Aničiću, Ivoni Žuža, Dorotei Čučak, Luciji Hadrović- Pavišić, Davidu Rumori i Ivanu Sinčiću.
 
Stipendije prema kriterijima za stipendiranje redovnih učenika dodijeljene su: Gei Lukšić, Hope Zubak, Kristini Sulejman, Marini Rončević, Hani Tomulić, Loreni Jakus i Ana Mariji Perčić, a sportske stipendije: Tei Ostojić, Luciji Battaia i Petru Hrgoviću. 

“Dobila sam stipendiju i prošle godine i puno mi to znači. Pomaže svaki mjesec imati neki prihod, kako za školu tako i za izvanškolske aktivnosti. Hvala Gradu Kastvu na potpori i razumijevanju”, rekla je Antonela Doko, učenica 4. razreda Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov, koja je u ime stipendista zahvalila Grad Kastvu na pomoći.