Kastav 4. ožujak 2019.

200 Halubajaca iz Kastva potjeralo zimu i zle duhove

200 Halubajaca iz Kastva potjeralo zimu i zle duhove
Prepun kastavski Trg Matka Laginje danas je dočekao drage goste- Halubajske zvončare. Njih dvjestotinjak glasnom je zvonjavom iz “grada na brege” potjeralo zimu i zle duhove.

Nekoliko stotina Kastavaca okupilo se danas u srcu grada na brege, na Trgu Matka Laginje i nestrpljivo iščekivalo atraktivne i bučne goste s Halubja. Naime, svake godine na “pusni pundejak” Halubajski zvončari na svom pohodu posjećuju i Kastav, gdje ih tradicionalno dočekuju sjajno raspoloženi domaćini.

U Kastav je danas, negdje oko 14 sati, tako stiglo gotovo 200 Halubajskih zvončara. Atmosferu je najprije zagrijao pomladak Halubajaca. Pedesetak "mićih" zvončara pokazalo je da za zvončarske užance na Halubju straha nema. 

Buka malih zvona još se nije ni stišala a na Trg Matka Laginje je stigla prva postava Halubajskih zvončara. Gotovo 150 zvona bučno je odjekivalo Kastvom i iz grada potjeralo zimu i zle duhove. Posebno oduševljenje zvončari su izazvali kod najmlađih gledatelja, kastavskih osnovnoškolaca i vrtićaraca, koji Halubajce dočekuju iz godine u godinu.

Domaćini, Grad Kastav i Turistička zajednica Grada Kastva, su kako i priliči za drage goste, kao i svake godine, pripremili okrjepu Pod ložun.