Kastav 16. prosinac 2023. Izvor: AK Rika

Adventski trail u Kastvu okupio više od 240 trkača

Adventski trail u Kastvu okupio više od 240 trkača
Na trgu Matka Laginje u Kastvu okupilo se više od 240 trkača iz Hrvatske, Slovenije i Italije

U Kastvu je održan Adventski trail Tri kastafska vrha u organizaciji Atletskog kluba Rika iz Kastva te uz potporu Grada Kastva i Turističke zajednice grada Kastva. Na startu, na trgu Matka Laginje, okupilo se više od 240 trkača i trkačica iz cijele Hrvatske, ali i Slovenije i Italije. Trčalo se po kastavskoj Lozi i Lužini na dvije duljine, 12 i 21 kilometar. 


Najbrži je u cilj u utrci na 12 km utrčao Luka Nedeljković iz AK Rike, drugi je bio Vanja Cerovac, a treći Ivan Blečić (AK Rika). Od žena prva je u cilj na utrci od 12 kilometara utrčala Marta Močinić iz AK Rike, zatim Petra Strle Sedmak iz TD Bistrica, a treća je bila Maja Vukelić. 


Na duljoj utrci, nakon 21 kilometra, prvi je u cilj, za sat i 43 minute, stigao član Riječkog alpinističkog kluba Bojan Rafaj, a slijedili su ga Vedran Dakić (Nu3sport) i Igor Horvat iz AK Međimurje. Od žena prva je na cilj utrke od 21 kilometra stigla Marina Juranić, članica AK Kvarner za 1 sat i 56 minuta, a za njom su stigle Anna Kratki iz AK Rike te Maja Urban iz AK Maksimir.