Kastav 29. rujan 2019.

Biciklisti uživali u kastavskim šumama i mladom vinu

Biciklisti uživali u kastavskim šumama i mladom vinu
“Belica Bike”, biciklijada s mirisom vina, u Kastvu je danas okupila dvadesetak sudionika. Biciklisti su imali jedinstvenu priliku u istom danu uživati u predivnim kastavskim šumama i finom mladom vinu.

Malobrojni, ali sjajno raspoloženi, biciklisti su jutros krenuli u razgledavanje kastavskih šuma Loze i Lužine. Njih dvadesetak su, uz stručno vodstvo, prošli zanimljivu stazu dugu 18 kilometara. 


Kastavske šume uz predivan pogled s tri kastavska vrha, floru i faunu nude i brojne znamenitosti. Tu je, između ostaloga, Rapalska granica, dvije lovačke kućice, Šparožna jama, crkvica na Brezi, naglašava David Marot.

Organizatori, Guitar caffe i Turistička zajednica Grada Kastva, za okupljene su na stazi pripremili okrjepu, a nakon povratka sudionike je Pod ložun dočekao ručak, uz koji su nazdravili s ukusnom kastavskom belicom. 


“Belica bike” glasnik je Bele nedeje, jer se kastavska biciklijada “s mirisom vina”  tradicionalno održava uoči najvećeg “kastafskog blagdana”. 

“Kastavske šume su pogodne za sve vrste outdoor aktivnosti. Belica bike jednu takvu aktivnost spaja s poznatom kastavskom gastro ponudom i tako najavljuje Belu nedeju. Fešta od mladog vina čeka na već sljedećeg vikenda”, poručuje Saša Brusić, voditelj turističkog ureda TZG Kastva.