Kastav 5. kolovoz 2017.

Blues “eksplozija” uz Angelu Brown i “Big Steam”

Blues “eksplozija” uz Angelu Brown i “Big Steam”
Američka blues diva Angela Brown i sjajni britanski “Big Steam” dodatno su zagrijali ionako vruću kastavsku večer. Glavno događanje jubilarnog 10. “Kastav Blues Festivala” oduševilo je brojne posjetitelje.
 
Na uzavreloj kastavskoj Fortici, uz izvrsnu američku pjevačicu Angelu Brown i sjajni britanski kvartet “Big Steam”, blues je sinoć “eksplodirao”. Treća večer ovogodišnjeg “Kastav Bluesa”, festivala što se proteklo desetljeće održava u čast legendarnom Philadelphia Jerryu Ricksu, “pala” je na sam Svjetski dan bluesa, koji je u Kastvu tako obilježen u velikom stilu.

Spektakularnu večer otvorili su veterani britanskog bluesa- kvartet “Big Steam”. Gitaristi i pjevači Paul Stewart i Tim Staffell, bubnjar Geoff Coxon i basist Rob Tolchard, koji zajedno sviraju već 50 godina, izveli su klasike blues rocka, a svirali su i svoje autorske skladbe.

Nakon zagrijavanja uz “Big Steam” na pozornici se pojavila glavna zvijezda večeri i cijelog ovogodišnjeg festivala- Angela Brown. Američka blues diva, zavidnih vokalnih sposobnosti i istančana osjećaja za balade, blues i swing, pokazala je zašto je svrstavaju među vodeće jazz i blues glazbenice.Glazbenom spektaklu prethodilo je otvorenje izložbe ''The Blues’’, Božidara Milinovića- Mr. Jazza, posvećene tragično preminuloj riječkoj umjetnici Sandri Zlendić. Izložba, u bistrou ''Loža'' u Kastvu, se može razgledati do 10. kolovoza.

Kastav Blues danas u Viškovu

“Kastav Blues Festival” danas seli u Viškovo. U Ronjgima, od 21 sat, nastupaju “Sunnysidersi” i Mike Sponza, a održat će se i projekcija filma ''S ''Bluesom prema Jugu”, autora Borisa Hrepića.

Posljednjeg dana festivala, ponedjeljak, “Kastav Blues” se vraća kući. U Gradskoj loži će se održati glazbena radionica ''Blues Workshop’', pod vodstvom Amerikanca Michaela Roacha, a veliko finale festivala na rasporedu je u 21 sat, kad je na rasporedu projekcija filma ''Črni Kastavac”, autora Igora Modrića.