Kastav 2. kolovoz 2020.

Dado Topić i društvo u Kastvu impresivno zatvorili JRBF 

Dado Topić i društvo u Kastvu impresivno zatvorili JRBF 
Glazbena legenda Dado Topić, Lela i Joe Kaplowitz te Kazališni bend KKV i sastav “Black Coffee” sjajnim su nastupima na kastavskoj Crekvini kraju priveli ovogodišnji, po mnogo čemu specifičan, “Jerry Ricks blues festival”. 

Nakon što su atmosferu u “gradu bluesa” dan ranije zagrijali kultni Branko Bogunović- Pif i njegov “Bogart” te fantastična Valerija Nikolovska i “Blues company”, do usijanja su je sinoć doveli Dado Topić i društvo. 


Našem legendarnom glazbeniku na predivnoj su kastavskoj Crekvini, na oduševljenje okupljenih, u pomoć priskočili izvrsna Lela i Joe Kaplowitz te Kazališni bend KKV i sjajni sastav “Black Coffee”. 

Dvodnevno kastavsko finale ovogodišnjeg festivala, što se održava u čast “črnom Kastavcu”- Jerryu Ricksu, svjetski poznatom glazbeniku koji je u Kastvu proveo posljednjih godinu dana svoga života, opravdalo je očekivanja. Publika je imala čemu uživati, kako na Crekvini tako i Trgu Matka Laginje uz veliki video zid.


“Uz puno truda i rada Kastav je ove godine na braniku kulture, a pokazao je i da je prvi grad bluesa u Hrvatskoj. Jerry Ricks blues festival je vrhunac ovog ljeta. Nije bilo jednostavno i lako, ali doveli smo izvođače iz cijele Hrvatske i uživali. Vidimo da je puno manifestacija otkazano, ali mi to nismo htjeli dopustiti i zahvaljujem se svima u organizaciji koji su ovo omogućili”, poručio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac. 


Podsjetimo,“blues karavana” koja je krenula iz Mošćenica, prija kastavskog finala obišla je Lovran, Matulje i Opatiju. Po mnogo čemu specifično izdanje “Jerry Ricks blues festivala” bilo je prilagođeno novonastaloj situaciji. No, ono što je najvažnije blues je Kastvom i Liburnijom i ove godine odjekivao, koroni unatoč.