Kastav 24. svibanj 2024. K.Vrančić

Dan grada Kastva - tjedni puni događanja za velike i male

Dan grada Kastva - tjedni puni događanja za velike i male
Kastav će i ove godine svoj Dan proslaviti uz brojna kulturno- zabavna i sportska događanja

Program proslave “Dana grada Kastva 2024” počet će već ove nedjelje Završnom produkcijom Plesnog kluba Gym Dance, a naredni tjedni prepuni su događanja za velike i male. 

“Ovo je za nas izuzetno važno razdoblje u godini. Aktivnosti u gradu potrajat će punih mjesec dana. Bila nam je želja udruge, građane, školu, vrtić... uključiti u program, u kojem će, siguran sam, svatko pronaći nešto za sebe”, poručio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac na danas održanoj konferenciji za medije.

“I ove će se godine, 8. lipnja, održati tradicionalni Dječji dan pun zabave i smijeha. U program je uključena i naša škola sa svojom priredbom, kao i Glazbeni odjel. Udruga umirovljenika i starijih osoba priprema izložbu, a zeleni Kastav predavanje. Savjet mladih ima radionicu Wine&Paint. Prvi puta uključilo nam se i Vijeće bošnjačke nacionalne manjine sa svojom radionicom. Naš Crveni križ priprema svoje aktivnosti. Na Crekvinu nam 2. lipnja dolazi 60. MIK, a naš Odbor za sport i tjelesnu kulturu organizira 61. Kastavske sportske igre, koje traju mjesec dana”, istaknula je Neva Andonov Lipovac, voditeljica Ureda gradonačelnika.


Najsvečanije će, već tradicionalno, biti 6. lipnja, kada će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, na Lokvini, zaslužnima biti dodijeljene nagrade i priznanja.

“Nagrade Grada Kastva dobiti će umirovljena tajnica Grada Radojka Ravnić, ugostitelj Nenad Kukurin i speleolog Dalibor Reš. Počasnim građaninom bit će proglašen umjetnik Saša Jantolek. Priznanje će se dodijeliti i obitelji pokojne Agneze Grgurina, za njen rad na području zdravstva i socijale. Posebna priznanja dobit će tvrtka Topoing, Udruga umirovljenika i starijih osoba Kastav i UHBDR Kastav”, istaknula je predsjednica Gradskog vijeća Mirela Smojver.

Predsjednik Glazbenog društva Spinčići Zoran Butorac najavio je Međunarodni festival puhačkih orkestara, na kojem će, 1. lipnja, uz domaćine, nastupiti: Gradska glazba Sinj, Pihalni orkester Ilirska Bistrica, Mestna godba Novo Mesto i Brass band Zajednice Talijana Vižinada.


Najsmješniji festival - “Festival smijeha”, koji će se na Crekvini održavati od 8. do 10. lipnja, ponovno će ponajbolje komičare iz regije.

“Čekaju nas tri dana smijeha i zabave. U subotu nastupaju Ante Travizi, Srđan Olman i Andrija Dabanović. Dan kasnije dolazi nam Branko Đurić - Đuro sa svojom Đurologijom, a zadnjeg dana stiže Casabianca speciale, izmijenjena samo za ovu priliku. Tu je i naš voditelj - Bloger Krule”, najavio je Oleg Medica.