Kastav 21. kolovoz 2023. Klaudio Vrančić

Gradnja nove škole u Rešetarima kreće krajem 2024.

Gradnja nove škole u Rešetarima kreće krajem 2024.
Osigurana europska sredstva za financiranje izgradnje nove područne škole u Rešetarima, koja bi trebala početi krajem sljedeće godine

Projekt izgradnje nove kastavske škole s jednodijelnom sportskom dvoranom je pred realizacijom. Naime, Primorsko-goranska županija dobila je suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za financiranje iz programa Mehanizma oporavka i otpornosti. Kapacitet Područne škole u Rešetarima bit će 448 učenika u 16 razrednih odjeljenja.

“Želim zahvaliti Gradu Kastvu i Općini Viškovo koji su predano radili, zajedno s našim Upravni odjelom, zahvaljujući čemu nam je među prvima u Hrvatskoj odobreno financiranje. To znači da možemo krenuti s projektiranjem i računamo da bi krajem iduće godine počeli s gradnjom”, istaknuo je župan Zlatko Komadina.


“U suradnji sa Županijom pokazali smo vrlo veliku razinu agilnosti i spremnosti jer smo u manje od tri mjeseca projekte prilagodili novim normativima cjelodnevne nastave koji su izašli tek u prosincu prošle godine. Još smo jednom pokazali da možemo reagirati na situaciju, brzo se prilagoditi natječajima i EU fondovima”, istaknuo je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.

“Područna škola u Rešetarima, bit će financirana u stopostotnom iznosu, kao i školska sportska dvorana”, naglasila je pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, istaknuvši kako se je krenulo u izradu projektne dokumentacije glavnog projekta i troškovnika, kako za kastavsku školu tako i za školu u Marinićima, čija bi gradnja također trebala početi krajem 2024. 

Nova škola u Marinićima

Naime, Primorsko-goranska županija dobila je i suglasnost za stopostotno financiranje nove škole u Marinićima, dok će se školska sportska dvorana biti financirana sa 64 posto. Općinska načelnica Sanja Udović, izrazila je zadovoljstvo realizacijom projekta koji je dugo u općinskim planovima, dok se pročelnica Stilin osvrnula i na brojna druga ulaganja u školstvo na području Primorsko-goranske županije.