Kastav 1. listopad 2023. Klaudio Vrančić

Kastav "pun ko šipak" - Smiješi li se rekordna Bela nedeja?

Kastav "pun ko šipak" - Smiješi li se rekordna Bela nedeja?
Bogata ugostiteljska ponuda, “predvođena” prepunom vinskom kartom, zabavni program na čak tri pozornice, šarolika sajamska ponuda… 

“Bela nedeja” simbolično je počela točno u podne tradicionalnim “Pozdravom” u Aleji velikana, kojem je nazočio i hrvatski predsjednik Zoran Milanović. Predsjedniku se vrlo brzo pridružilo nekoliko desetaka tisuća ljudi, koji su došli u dobrom društvu nazdraviti Beloj nedeji. 


Dočekala ih je bogata ugostiteljska ponuda, “predvođena” prepunom vinskom kartom, na kojoj je dakako “podcrtana” mlada kastavska Belica. Svi koji danas “hodočaste na breg” putem mogu razgledati šaroliku sajamsku ponudu, a u Kastvu ih čeka bogat zabavni program na čak tri pozornice (Trg Matka Laginje, Crekvina, Lokvina).


Zbog stare fešte od mladog vina Kastav je danas “pun ko šipak”. Najvećem kastafskom blagdanu, koji se slavi već više od 600 godina, smiješi se rekordna posjećenost. Ionako visoke brojke dodatno će porasti u večernjim satima, kada će Kastavci i njihovi gosti feštati uz Gustafe i Grooverse.


Trodnevna kastavska vinska fešta, koja je počela još jučer kada su Kastav “napunili” Koktelsi, nastavlja se sutra na Beli pundejak ili Posajmicu. Posjetitelji ću moći uživati u cjelodnevnom programu, a čast da “spusti zastor” na ovogodišnju Belu nedeju u večernjim će satima imati Mauro Staraj & La Banda. 


“Belu nedeju 2023” organiziraju Grad Kastav i Turistička zajednica grada Kastva, uz visoko pokroviteljstvo predsjednika RH Zorana Milanovića.