Kastav 28. prosinac 2019.

Kastav spreman za finale Adventa s najljepšim pogledom

Kastav spreman za finale Adventa s najljepšim pogledom
Brojni koncerti, doček Djeda Mraza, Visualia instalacije, Adventski park s bogatom ugostiteljskom ponudom te tradicionalno “Zadnje polne va Kastve na 365 metara” od danas do posljednjeg dana prosinca čekaju posjetitelje u Kastvu.  

Adventska događanja u Kastvu bliže se svome kraju, a sve posjetitelje organizatori pozivaju na veliko finale. Osim već dobro znanog Ureda Djeda Mraza, koji svakodnevno ugošćuje najmlađe, Visualia instalacija i Adventskog parka Fortica koji nudi ugostiteljsku ponudu, brojna će događanja zasigurno oduševiti sve generacije.

Sve započinje večeras, 28. prosinca, kada će na pozornicu na Fortici prvo Duo PreKardashians koji svoj koncert započinje u 15 sati, a nakon njih će Fortica postati pravi retro disco u kojem će sve željne dobrog plesa i vrhunske zabave zabaviti DJ Tommy i to od 18 do 22 sata.


U nedjelju, 29. prosinca domaćini pripremaju brojna događanja. Na Crekvini će u 15 sati započeti program Dočeka Djeda Mraza u kojem će sudjelovati glazbenici svih generacija. Djed Mraz će stići u svojoj kočiji nakon čega će se u Uredu Djeda Mraza, zajedno s Bakom Mraz, družiti s najmlađima. Negdje oko 17 sati Djed će krenuti put Sjevernog pola, a svih će na Crekvini zabaviti sjajni zbor PMZ Rijeka- Sempre Allegro. Od 19 sati, na pozornici Adventskog parka svoj će koncert održati izvrsna popularna klapa Kampanel koja će izvesti najveće klapske uspješnice i bit će to veliko finale kastavske nedjelje.

Ponedjeljak na Forticu donosi veliki party na kojem će DJ Ivan Mastermix zabaviti svih i tako nas pripremiti za doček Nove godine narednog dana. Plesna večer započinje u 18, a završava u 22 sata.


Završni i najveći događaj Adventa s najljepšim pogledom je Zadnje polne va Kastve na 365 metara koje će se održati po sedmi put u centru Kastva, točnije na Fortici i Trgu Matka Laginje. Humanitarni karakter ovog događanja bit će, zasigurno i ovaj put, dodatni motiv druženju, a sredstva prikupljena tim putem bit će donirana obiteljima sa statusom njegovatelja na području grada Kastva i Rijeke. Donacije se prikupljaju kroz takozvane "škrabice" pa će se, uz donaciju od 10 kn ili 20 kn, na nekoliko štandova moći konzumirati ponuda kastavskih humanitaraca. Bit će tu kuhanih kobasica i fažola, Udruga Belica pripremit će kuhano vino, a Lovačko društvo “Lisjak” fažol. Glazbe, zabave i druženja neće nedostajati, a u programu će sudjelovati: Kožne Jakne, Mia Negovetić i SuperCover Band te band Reaktiva.

Ovom tradicionalnom manifestacijom Kastav će ispratiti još jednu uspješnu godinu i staviti točku na treći Advent s najljepšim pogledom koji je i ove godine ponudio brojne zanimljivosti i novitete.