Kastav 5. kolovoz 2019.

Kastavci obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Kastavci obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na gradskom groblju jutros je u Kastvu počeo program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Predstavnici Grada Kastva i Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Kastav jutros su na gradskom groblju u Kastvu položili vijence i zapalili svijeće. 


Nakon polaganja vijenaca uslijedilo je okupljanje na kastavskoj Fortici, odakle su sudionici u mimohodu prošli ulicama grada do crkve sv. Jelene Križarice, gdje je služena sveta misa. 


U sklopu današnje proslave organizirano je i druženje branitelja i građana u Gradskoj loži, kao i malonogometni turnir kod sportske dvorane, u kojem sudjeluje šest ekipa: HNK Rijeka, MNK Medicinar, HNK Opatija, MNK Fantina Kastav, MNK Ferro Žegoti i UHBDR Branitelja Kastav.


Program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u Kastvu je započeo prošlog tjedna otvorenjem izložbe ratnih fotografija i vojne opreme i predavanjem “Prelet za Hrvatsku”


Naglasiti treba kako Kastav ima tristotinjak hrvatskih branitelja, od kojih je njih 157 učlanjeno u Udrugu hrvatskih branitelja Domovinskog rata Kastav, a u Domovinskom ratu poginula su dvojica kastavskih branitelja- Emil Miftarević i Bruno Prpić.