Kastav 4. kolovoz 2019.

Kastavska “eksplozija” bluesa uz fantastičnu Anu Popović

 Kastavska “eksplozija” bluesa uz fantastičnu Anu Popović
Pravu blues “eksploziju” u Kastvu je izazvala fantastična Ana Popović, koja je sa svojim bendom stigla iz SAD- a. Premijerno izdanje “Jerry Ricks Blues Festivala” završava danas. Na Fortici nastupaju: “Aretha Franklin Tribute Band”, “Keith Thompson Band” i “The Patsy Gamble Band”.

Ljubav prema bluesu koju je Kastavcima usadio Črni Kastavac- neponovljivi Philadelphia Jerry Ricks, ako je suditi po sinoć viđenom, trajat će još jako dugo. Jerry bi bio ponosan na svoje Kastavce jer grad na brege blues “živi” punim plućima. Složit će se s time i prvi čovjek Kastva- Matej Mostarac, koji je na samom početku pozdravio okupljene.


Pod budnim okom Britanca Michaela Messera, počasnog Kastavca kojem je pripala uloga domaćina, u opojnim se ritmovima bluesa sinoć “ljuljala” prepuna Fortica. Atmosferu je u srcu Kastva na početku zagrijao izvrsni slovenski bend “Wacky Blues Professors” ili kako su to oni sami preveli- “sprženi profesori bluesa”, a u tome im je pomogao naš sjajni gitarist- Damir Halilić Hal, ujedno i umjetnički voditelj festivala.
Pravu blues “eksploziju” na Fortici i Trgu Matka Laginje izazvao je dolazak fantastične Ane Popović, koja je sa svojim bandom stigla iz Sjedinjenih Američkih Država i vrlo brzo “zagospodarila” pozornicom, pokazavši zašto je od samog početka najavljena kao “najsjajnija” zvijezda ovogodišnjeg festivala.


Blues groznica Kastav će “tresti” i večeras, a posljednja večer rezervirana je za talijanski “Aretha Franklin Tribute Band” te britanske predstavnike- “Keith Thompson Band” i “The Patsy Gamble Band”, koje će “nadgledati” Michael Messer.