Kastav 18. prosinac 2020.

Kastavske klape u spotu za božićnu pjesmu “Tisuću snova”

Kastavske klape u spotu za božićnu pjesmu “Tisuću snova”
“Tisuću snova” naziv je skladbe Ženske i Muške klape Kastav kojom svim ljubiteljima klapske pjesme, i onima koji će to postati, obje klape čestitaju novu godinu i žele ispunjenje svih snova.
 
Tijekom svoje, gotovo trideset godina duge karijere, Kastavke i Kastavci održali su brojne božićne i novogodišnje koncerte na kojima su izvodili popularne skladbe domaćih i stranih autora te razne narodne napjeve. Ove godine klape se po prvi puta predstavljaju autorskom skladbom blagdanskog ozračja “Tisuću snova”, u kojoj je solistička dionica povjerena dugogodišnjoj članici Ženske klape Kastav Ireni Grdinić. Pjesma je nastala u suradnji sa Smiljanom Kirinčićem, autorom glazbe i stihova, koji potpisuje i aranžman, zajedno sa Sašom Matovinom, umjetničkim voditeljem kastavskih klapa.
 
Priča je ovo, prožeta emocijama koje nas obuzimaju u blagdansko vrijeme, pjeva o ljubavi, miru, radosti, veselju, istovremeno svečana i razigrana te podsjeća slušatelja na čaroliju nove godine u kojoj svi uvijek iščekujemo ostvarenje naših snova.
 
Skladba je snimljena još 2014. godine u studiju Roberta Funčića, a ove godine se predstavlja i njen videospot kojeg su osmislili članice i članovi Ženske i Muške klape Kastav, dok je sve zabilježeno okom kamere snimatelja Roberta Kalčića. Videospot je sniman tijekom prosinca prošle, 2019. godine na području Rijeke i Opatije, a kadrovima dominiraju prekrasno okićeni opatijski parkovi i kaštel na Trsatu.
 
Ženska i Muška klapa Kastav će upravo videospotom Tisuću snova uskoro sudjelovati na 1. Međunarodnom festivalu božićnih pjesama- Puebla Meksiko. Festival će se u online izdanju održati sljedećeg utorka, 22. prosinca.