Kastav 20. kolovoz 2019.

Kastavski DVD bogatiji za novo interventno vozilo

Kastavski DVD bogatiji za novo interventno vozilo

DVD Kastav od danas je bogatiji za novo vatrogasno vozilo za gašenje požara otvorenog prostora i gašenje početnih požara u staroj gradskoj jezgri.

Kastavski DVD dobio je terensko vozilo Ford Ranger koje je, zajedno s nadgradnjom i ugrađenom opremom vrijedno oko 400 tisuća kuna. Sredstva su osigurali Grad Kastav i DVD Kastav, a vozilo je nabavljeno putem ovlaštenog zastupnika Ford Krainc iz Rijeke, dok je za nadgradnju i opremanje zaslužna kastavska tvrtka Rudno.


Zapovjednik DVD- a Kastav, Željko Vozila, ističe da je vozilo namijenjeno gašenju požara otvorenog prostora i opremljeno opremom- armaturama za rad iz hidrantske mreže. Ugrađen je visokotlačni uređaj za gašenje požara i vitlo sa 100 metara visokotlačne cijevi, ugrađen je spremnik za vodu od 300 litara. Od sredstava za gašenje ima pjenilo klase A i B, S aparat i CO2 aparat za početno gašenje.   

Ovom investicijom znatno je povećana sigurnost u staroj gradskoj jezgri Grada Kastva jer je vozilo opremljeno i pogodno za manje tehničke intervencije (rezanje stabala, ispumpavanja vode, hvatanje zmija, otvaranje stanova u nuždi…).


Uskoro će javnosti biti predstavljene sve mogućnosti novog vatrogasnog vozila, a tada će se i obaviti službena primopredaja novonabavljenog vozila između predstavnika Grada Kastva i DVD- a Kastav. Članovima DVD- a Kastav velika je želja zainteresirati djecu i mlade za svoje aktivnosti u čemu će im zasigurno pomoći i novonabavljeno vatrogasno vozilo.

Novonabavljeno vozilo Ford Ranger zamijenit će 40 godina staro vozilo TAM 80 T 50 koje se povlači iz voznog parka DVD-a Kastav.