Kastav 2. srpanj 2021.

Klape Kastav i gosti na novoj Crekvini otvorile 30. KKL

Klape Kastav i gosti na novoj Crekvini otvorile 30. KKL
Spuštena je zastava jubilarnog 30. Kastafskog kulturnog leta, kojeg su na novouređenoj Crekvini večeras pjesmom otvorile muška i ženska Klapa Kastav te njihovi gosti. 

Simboličnim spuštanjem zastave KKL- a kastavski gradonačelnik Matej Mostarac i predsjednica Udruge Kastafsko kulturno leto Helena Ninković Budimlija večeras su, na Trgu Matka Laginje, označili početak jubilarnog 30. izdanja popularne ljetne manifestacije. 


“Za 30. godina osmislili smo jedan svečani program. Slogan je ‘vavek va kumpanije’ jer 30 godina nije malo. Mnogo je programa glazbenih, dramskih, dječjih… Već sutra je koncert Damira Urbana.”, rekla je Ninković Budimlija, pozvavši okupljene da u ovogodišnjem programu pronađu nešto za sebe i uživaju u ljetnim večerima u Kastvu.

Okupljene su pozdravili i pročelnica Upravnog odjel za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ Sonja Šišić te kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.


“Želim sretan rođendan našem Kastafskom kulturnom letu. Grad se potrudio poklonivši im vjerojatno jedan od najljepših poklona, a to je naša nova Crekvina. Želim zahvaliti svima koji su proteklih 30 godina stvarali Kastafsko kulturno leto i učinili ga brendom kojeg je teško nadmašiti”, poručio je Mostarac, koji je govor nastavio na novouređenoj Crekvini, zahvalivši svima koji su radili na projektu uređenja, na čelu s bivšim gradonačelnicima. 

Više o  uređenju Crekvine ispričao je projektant Nenad Fabijanić, a Kastavce i njihove goste pozdravili su i riječki gradonačelnik Marko Filipović te primorsko- goranski župan Zlatko Komadina.
 
U godini velikih kastavskih jubileja zasvirala je kastavska stogodišnjakinja, sveprisutna Spinčićeva muzika, a 30. rođendan Kastafskog kulturnog leta pjesmom je obilježila njegova “vršnjakinja”- Klapa Kastav. Muška i ženska klapa i njihovi gosti sjajnim su koncertom, pred brojnim uzvanicima, na Crekvini otvorile bogat program ovogodišnjeg 30. KKL- a.