Kastav 12. veljača 2020.

Kreće izgradnja Sportsko- rekreacijskog centra Kastav

Kreće izgradnja Sportsko- rekreacijskog centra Kastav

Na mjestu postojećeg boćališta, pokraj Školske sportske dvorane “Matija Katalinić”,  uskoro će “niknuti” Sportsko- rekreacijski centar Kastav. Ugovora o izgradnji, vrijedan 5.058.994,77 kn bez PDV-a, danas su potpisali kastavski gradonačelnik Matej Mostarac i predstavnici izvođača- GP Krka.

Kroz pola godine kastavski boćari, ali i ostali sportaši dobit će novi dom. Sportsko- rekreacijski centar Kastav izgradit će se na mjestu postojećeg boćališta, smještenog pokraj Školske sportske dvorane “Matija Katalinić”.


Investicijom vrijednom 5.058.994,77 kn bez PDV-a Grad Kastav nastavlja ulagati u sportsku infrastrukturu. Ugovor o izgradnji danas su svečano potpisali kastavski gradonačelnik Matej Mostarac i direktor GP Krka Josip Purić.


“Za nas je ovo lijep i važan dan. Naime, ovo je jedna od najvažnijih i najvećih investicija u 2020. godini za Grad Kastav. Želja nam je novim Sportsko- rekreativnim centrom privući nove sportaše, rekreativce, pogotovo najmlađe te stvoriti nove pozitivne priče u gradu”, poručio je Mostarac.


Rekonstrukcijom će se zatvoriti postojeće četverostazno boćalište, a u prizemlju će biti i prostor za boćarske klubove, tri wc- a te prostor za ugostiteljski objekt. Ispod tribina će biti prostor za suce, dvije svlačionice i spremište, a u pomoćnoj prostoriji bit će spremište s dva wc- a. Novi će centar na katu imati i dvije multifunkcionalne dvorane, koje će se po potrebi moći spojiti te uredski prostor.


Novi Sportsko- rekreacijski centar rasteretit će “prometnu” Školsku sportsku dvoranu te znatno poboljšati uvjete za bavljenje sportom svih generacija kastavskih sportaša raspoređenih u brojne sportske udruge.