Kastav 29. svibanj 2020.

Nagrada Grada Kastva za životno djelo Cvjetani Miletić

Nagrada Grada Kastva za životno djelo Cvjetani Miletić
Na sjednici Vijeća prihvaćeni su prijedlozi za nagrade Grada Kastva za 2020. godinu koji će se dobitnicima uručiti na svečanoj sjednici Dana grada Kastva, u subotu 6. lipnja.

Nagradu Grada Kastva za životno djelo dobit će Cvjetana Miletić za doprinos u očuvanju kulturnog i nacionalnog identiteta čakavskog govornog područja. Objavljivanjem rječnika Slovnik kastafskega govora, dala je osobit doprinos popularizaciji, vrednovanju i očuvanju kastavskog govora.

Priznanje Grada Kastva dodijelit će se Osnovnoj školi Milan Brozović Kastav povodom 250. obljetnice školstva u Kastvu, te nemjerljiv doprinos odgoju učenika i brojne uspjehe koje škola postiže.


Nagrade Grada Kastva za 2020. godinu dobit će Božica Zupičić predsjednica Art udruge “Grad kulture”, za dugogodišnji rad i veliki doprinos u kulturi te promociji Grada Kastva, te Eugen Tončinić, trener Košarkaškog kluba Kastav, za dugogodišnji rad i postignute uspjehe u sportu.

Počasnom građankom Grada Kastva proglašena je Suzana Antič, predsjednica Aktiva ljubljanskih ravnatelja dječjih vrtića za dugogodišnju suradnju i doprinos u promicanju ugleda Grada Kastva izvan državnih granica.

Javno priznanje Grada Kastva posmrtno je dodijeljeno Dragoljubu Cvjetkoviću, dugogodišnjem profesoru tjelesnog odgoja u kastavskoj školi, za rad i osobni doprinos razvoju i popularizaciji školskog sporta.