Kastav 4. listopad 2020.

Ne Belu nedeju pjesma u Kastvu Ronjgovu u čast

Ne Belu nedeju pjesma u Kastvu Ronjgovu u čast

Zborovi i vokalni sastavi Kastavštine na Belu nedeju su u Aleji velikana zapjevali u čast jednom od najvažnijih hrvatskih skladatelja dvadesetog stoljeća- Ivanu Matetiću Ronjgovu.

Nakon današnjeg “Pozdrava Beloj nedeji”, u kastavskoj Aleji velikana, zborovi i vokalni sastavi Kastavštine su koncertom “Draga nam je zemlja” obilježili su 140. obljetnicu rođenja i 60. obljetnicu smrti Ivana Matetića Ronjgova. 

U čast jednom od najvažnijih hrvatskih skladatelja dvadesetog stoljeća zapjevali su Mješoviti vokalni ansambl Kanat- Kastav, Muška klapa Kastav, Ženska klapa Kastav i Ženski pjevački zbor KUD- a Učka Matulji. 

Ronjgovu u čast zasvirali su i sopci KUD- a Sveti Juraj iz Krasa- Damjan Šamanić i Edi Salkanović, a njegove su stihove i pisma čitali Rajka Jurdana Šepić i Sven Sušanj. 

Koncert “Draga nam je zemlja” organizirala je Udruga Kanat- Kastav, u suradnji s Hrvatskim društvom skladatelja. Pokrovitelji koncerta su Grad Kastav, Primorsko- goranska županija i Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava.