Kastav 24. lipanj 2020.

Ovog ljeta u Kastvu “Kultura usprkos svemu”

Ovog ljeta u Kastvu “Kultura usprkos svemu”
“Kastafsko kulturno leto”, tradicionalna ljetna manifestacija pod motom “Kultura usprkos svemu” i ovog ljeta donosi brojna događanja. Program ovogodišnjeg KKL- a počinje 26. lipnja, a potrajat će sve do kraja kolovoza. 

Kastavci i njihovi gosti i ovog će ljeta uživati u različitim programima omiljenog KKL- a. 29. izdanje “Kastafskog kulturnog leta” počet će ovog petka, 26. lipnja, simboličnim podizanjem zastave na Trgu Matka Laginje, a potrajati sve do kraja kolovoza. 


Ovogodišnji KKL najavili su kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, predsjednica udruge Kastafsko kulturno leto Helena Ninković Budimlija te administratorica udruge Linda Petrović.

“Kastav je grad kulture i bit će na braniku kulture u ovim izazovnim vremenima. KKL je jedan od najdugovječnijih festivala i nismo hitjeli dozvoliti da se ove godine ne održi. Kulture i programa će u Kastvu biti”, rekao je Mostarac, zahvalivši na trudu organizatorima, ali i svim sudionicima. 


“Ovogodišnji KKL je po mnogo čemu poseban. Program se iz dana u dan mijenja i prilagođava, a održat će se pod motom Kultura usprkos svemu. Ove godine obilježavamo 140. obljetnicu rođenja Ivana Matetića Ronjgova pa su vizuali i program prilagođeni upravo toj velikoj obljetnici”, naglasila je Linda Petrović. 

“Program koji smo zamislili za ovu godinu bio je drugačiji, bogatiji, s mnoštvom manifestacija, ali morali smo se prilagoditi situaciji. U suradnji s Gradom dogovorili smo se da će većina programa biti besplatna, a održavat će se na kastavskim trgovima i ulicama. Nadamo se da će ljudi doći, uživati i osjećati se sigurno”, poručila je Ninković Budimlija. 


Dramski program započet će 3. srpnja predstavom “Cabaret preko veze”, a kastavska će publika moći uživati i u predstavama “Ladies night” (25. srpnja), “Oštija” (2. i 3. kolovoza) te “Naši dani” (18. kolovoza). Najmlađi će na svoje doći 29. srpnja uz predstavu “Nemaš pojma Grizlijane”. 

U “Ritmu dvorišta” ovog će ljeta nastupati Antonio Krištofić” (6. srpnja), klape Kastav (9. srpnja), Jelena Rada i Pedro Abreu (12. srpnja), Mystic Roe Ensemble (14. srpnja), Spart Jazz Quintet (7. kolovoza), Giipuja (11. kolovoza), In Between (14. kolovoza) i Super Cover Band (26. kolovoza). 


U sklopu ovogodišnjeg “Festivala gitare” Zoran Majstorović Trio i polaznici radionice gitare nastupit će 10. srpnja, a Andrej Grozdanov i prijatelji 19 srpnja. U filmskom programu 21. srpnja će biti prikazan dokumentarni film “Yalla Yalla”.

I ove godine KKL će ugostiti partnerske programe među kojima su “Jerry Rick Blues Festival”, koji se u Kastvu održava 31. srpnja i 1. kolovoza te Čansonfest, kojim će 28. kolovoza završiti ovogodišnje 29. “Kastafsko kulturno leto”.