Kastav 14. prosinac 2021. Klaudio Vrančić

Predivni Kastav zasjao u blagdanskom ruhu

Predivni Kastav zasjao u blagdanskom ruhu

Grad na brege i ove je godine dobio blagdansko ruho. Lampice krase cijeli Kastav, a svoj su obol dale i okićene privatne kuće i okućnice.

Gradska jezgra ima toplu blagdansku atmosferu, uz rasvjetu i prigodnu ambijentalnu glazbu koja se širi ulicama. Na Fortici se nalazi foto punkt, prozor s najljepšim pogledom na Kvarner, kao stvoren za romantičnu fotografiju kvarnerskog sutona. 


U crkvici Sv. Fabijana i Sebastijana mogu se pogledati jaslice koje su sastavljene od preko 500 dijelova, s mnoštvom figurica i elementima u pokretu. Efekti vatre i vode te ambijentalno osvjetljenje dodatni su aspekti koji pružaju nezaboravan doživljaj.


Pod osvijetljenom gradskom Ložom nalazi se foto punkt, a uređenje se nastavlja i pod Volticom na putu prema Crekvini, koja je i ove godine zaista zablistala. Velika blagdanska kuglica okružena je poklonima, kao lijepim željama, a pod crvenom blagdanskom rasvjetom nalazi se zelena “šuma” od božićnih jelki. Drvca posađena u tegle nakon blagdana podijelit će se građanima i posaditi, kako bi Kastav iz godine u godinu bio zeleniji i ljepši.


Koncertni programi su ove godine zbog epidemiološke situacije izostali, ali za dobro raspoloženje će se pobrinuti kastavski ugostitelji, koji će prirediti blagdanska druženja petkom i subotom na Trgu Matka Laginje uz tipičnu blagdansku ponudu. 


U subotu, 18. prosinca u 18 sati pod Ložom će nastupiti učenici Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi Milan Brozović Kastav, uz nastavak druženja u organizaciji kastavskih ugostitelja. Dan kasnije u 10 sati starta Riječka zimska liga u trčanju koja kreće iz Kastva po poznatim kastavskim šumskim šetnicama. 


Za kraj spomenimo kako se sportskoj zoni smjestio lunapark, koji će razveseliti najmlađe, a u Kastvu bi trebao ostati sve do 6. siječnja.