Kastav 14. prosinac 2018.

Snijeg i svjetlosni efekti na otvaranju čarobnog Adventa

Snijeg i svjetlosni efekti na otvaranju čarobnog Adventa
Čarobni kastavski “Advent s najljepšim pogledom” počeo je večeras svečanim paljenjem lampica na “snježnoj” Fortici, nakon čega su, na različitim lokacijama u staroj gradskoj jezgri zasjale atraktivne svjetlosne instalacije.
 
Brojna događanja obilježila su prvi dan ovogodišnjeg “Adventa s najljepšim pogledom” u gradu na brege. U popodnevnim satima najmlađi su u Uredu Djeda Mraza, u veselom društvu Bake Mraz, izrađivali božićne ukrase, kojima su potom okitili veliki bor na Lokvini.
 
Adventski park na Fortici
 
Paljenju lampica na Lokvini je prethodilo svečano otvorenje izložbe “Božić”, u sklopu koje su svoje radove, u crkvici Svete Trojice, izložile kreativne odgojiteljica Dječjeg vrtića Vladimir Nazor, na čelu s voditeljicom Sandrom Troskot- Ugrčić.
 
Veselo je bilo i u “Adventskom parku” na Fortici, gdje je za dobru atmosferu bio zadužen “Vintage Factory”. U najuzbudljivije trenutku prvog dana kastavskog Adventa gradonačelnik Matej Mostarac pritiskom na veliki crveni gumb upalio je božićnu rasvjetu, a na park su počele padati pahulje umjetnog snijega. 
 
Čarobna Žudika
 
Više od snijega mališane su večeras u Kastvu razveselile tek svjetlosne instalacije "Visualia festivala", smještene u staroj gradskoj jezgri- Pod Ložun, na Lokvini i Žudiki, koju krasi čarobni led vrt sa stablom koje čeka zagrljaje i potom se obraća posjetiteljima.
 
Spomenuti svakako treba i veselo društvo koje se, u pratnji članova Planinarskog društva Viškovo, uputilo u noćnu šetnju “S feralići po Loze i Lužine” i tako kastavske šumske ljepotice doživjelo na jedan sasvim novi način. Svi koji su šetnju propustili ili Lozom i Lužinom žele "s feralići" prošetati ponovno to će moći 23. prosinca.
 
Jedinstveni kastavski "Advent s najljepšim pogledom” traje sve do kraja prosinca, a Kastavcima i njihovim gostima donosi sjajan program, bogat događanjima, u kojem će i oni najizbirljiviji lakoćom pronaći nešto po svom guštu.