Kastav 10. prosinac 2018.

“Advent s najljepšim pogledom” prepun iznenađenja

“Advent s najljepšim pogledom” prepun iznenađenja
Kastav je spreman za još jedan “Advent s najljepšim pogledom”, koji će od 14. prosinca do kraja godine u grad na brege privući brojne posjetitelje. A Kastavce i njihove goste čeka bogat program, prepun ugodnih iznenađenja.

Drugo izdanje "Adventa s najljepšim pogledom", manifestacije koja je lani imala svoje premijerno izdanje i koja je privukla brojne posjetitelje, ali je grad i pozicionirala kao nezaobilazno mjesto pohoda ljubitelja adventskih događanja, najavljeno je u kastavskom "Uredu Djeda Mraza”.
 
Visualia festival

“Advent s najljepšim pogledom” traje od 14. do 31. prosinca, a novo izdanje donosi bogat program s brojnim novitetima. Svakako su najveće novosti pozicioniranje događanja na još tri lokacije i partnerstvo sa “Visualia festivalom”, jednim od najpoznatijih festivala u regiji.

Ispred organizatora, Grada Kastva,  gradonačelnik Matej Mostarac izrazio je zadovoljstvo nadogradnjom prvog izdanja manifestacije te pozvao svih da posjete Kastav i uživaju te se zasluženo opuste u ovo adventsko vrijeme.

A Kastav doista ima što ponuditi. Fortica će i dalje biti mjesto na kojem će biti smještena pozornica za glazbene programe, a uz predivan pogled na Kvarner tu će biti i adventske kućice s bogatom ugostiteljskom ponudom kastavskih ugostitelja.

Ured Djeda Mraza

Jedna od novih pozicija je Lokvina koja će biti prigodno dekorirana i na kojoj će biti "Ured Djeda Mraza”, gdje će najmlađi, ali i svi zainteresirani pronaći mjesto za zabavu, fotografiranje i slanje pisama Djedu Mrazu. Na Lokvini će se smjestiti i dvije atraktivne instalacije "Visualije" te će se posjetitelji moći zabaviti spuštajući se po "Rainbow Slide" toboganu koji mijenja boje ili se natjecati na atraktivnoj i izuzetno zabavnoj "Warp" instalaciji. Gosti će tu moći razgledati izložbu "Anđeli" te uživati u ugostiteljskoj ponudi.

Žudika, bajkovit dio Kastva, rezerviran je za dvije izuzetne instalacije "Visualije", koje će zasigurno oduševiti sve generacije. Prva je "Visualia Tree", stablo koje čeka zagrljaj posjetitelja kako bi zasjalo punim sjajem te im uputilo svoju zvučnu poruku, koja je čestitarskog, ali i prijateljskog te ekološkog karaktera.
 
Koncert klape Cambi

Druga atraktivna instalacija na Lokvini je "Magic Garden", vrt malih LED gljiva, koje uz pomoć posjetitelja ožive bojama i zvukom. Atraktivnost instalacija nadopunjuje instalacija "Residence of Light and Music”, koja će se smjestiti Pod ložun, a sastoji se od klupa za sjedenje koje mijenjaju boje i na kojima se može svirati.

Osim spomenutih atrakcija, koje će biti dostupne svakodnevno od 16 do 21 sat, organizator priprema i bogat program iz kojeg treba izdvojiti svečano paljenje lampica na Lokvini i Fortici 14. prosinca, koncert klape Cambi 21., doček Djeda Mraza koji će u Kastav stići na pravom konju 23., blagdansko druženje građana na Badnjak, jedinstven ispraćaj Djeda Mraza 30. te tradicionalno Zadnje polne va Kastve 31. prosinca.


Uz navedene programe bit će tu veliki broj glazbenih programa za različite glazbene ukuse, kazališne predstave, tradicionalni Mići Božićni samanj, radionice i drugi atraktivni programi za sve uzraste. Popularni "photo prozor" na Fortici bit će ponovno na raspolaganju na istoj lokaciji, ali će se još jedan naći i na vidikovcu ispred kastavske crkve pa će posjetitelji tako moći zabilježiti svoje trenutke uživanja u najljepšem pogledu.

Uz Grad Kastav, organizator manifestacije je i Turistička zajednica Grada Kastva pa je na konferenciji direktorica Dolores Kukurin najavila adventske šetnje "S feralići po Loze i Kastve”- atraktivan program koji se realizira u suradnji s PD Viškovo i u kojem mogu uživati sve generacije te koncert popularne klape Cambi koja nastupa 21. prosinca u 19 sati u Adventskom parku Fortica.

Svečano paljenje lampica

Ove godine Kastav će uz Ured Djeda Mraza, imati i doček najdražeg gosta, ali i njegov ispraćaj. Kako je najavio organizator tih zbivanja Stanko Vučetić od 14. prosinca ured će svakodnevno biti otvoren za posjetitelje od 16 do 20 sati, a u njemu će se posjetitelji moći zabaviti kreativnim crtanjem, fotografiranjem i uživanjem u radionicama.

Posebni doživljaji zasigurno će biti svečano paljenje lampica i otvaranje ureda 14. prosinca, doček Djeda Mraza 23. prosinca uz napomenu da je spreman bogat program u kojem sudjeluju djeca iz kastavskih dječjih vrtića, osnovne škole i plesači Gym Dance-a, a Djed će stići na jedan poseban način, a veliko finale bit će spektakularni ispraćaj Djeda i Bake Mraz 30. prosinca. Napomenimo i da je pokrovitelj Ureda Djeda Mraza poznata tvrtka Ciciban koja za najmlađe priprema kreativni kutak, radionicu ali i lijepe nagrade najkreativnijoj djeci.
 
Zadnje polne va Kastve

Posljednji dan godine Kastav već tradicionalno obilježava humanitarnim događanjem "Zadnje polne va Kastve", koje je najavio njegov idejni začetnik i organizator Andy Cech. I ove godine zasigurno će tisuće ljudi pohrliti u Kastav kako bi Staru ispratili svi zajedno u posebnom ambijentu, uz ponudu kastavskih ugostitelja i nastupe glazbenika, a sve s humanitarnom notom jer se sav prihod donira potrebitim obiteljima s područja Kastva te beskućnicima. Cech je pozvao svih na ovo tradicionalno događanje kojim će se spustiti zastor na uspješnu kastavsku godinu.

Kastav će tako svojim građanima i posjetiteljima prirediti prosinac za pamćenje, a "Advent s najljepšim pogledom" zasigurno će se potvrditi kao top destinacija ovogodišnjih adventskih događanja na Kvarneru.

Detaljni program i satnicu događanja u sklopu ovogodišnjeg "Advent s najljepšim pogledom” možete pogledati OVDJE.