Kastav 7. kolovoz 2021.

“Spinčićeva muzika je ponos Kastva i cijele regije”

“Spinčićeva muzika je ponos Kastva i cijele regije”
Na svečanoj sjednici Glazbenog društva Spinčići, povodom 100. obljetnice, večeras su članovima i suradnicima dodijeljene zahvalnice i priznanja. U najsvečanijem trenutku večeri povelje su uručene Branku Rubeši i Lauru Sproharu, koji su članovi Spinčićeve muzike 62 i 65 godina. 

Svečano je večeras bilo na Lokvini, gdje je obilježen veliki jubilej, 100 godina kastavskog brenda- Spinčićeve muzike. Okupljene su pozdravili predsjednica Glazbenog društva Spinčići Lorena Blažić Pošćić i zamjenik kastavskog gradonačelnika Dean Jurčić.


“Glazbenog društva Spinčići ne bi bilo da stotine i stotine muzičara nisu ugradili dio svog života u kulturni amaterizam, na čemu smo im vječno zahvalni”, istaknula je Blažić Pošćić, zahvalivši svima koji su na bilo koji način pomogli radu Spinčićeve muzike, na čelu s Gradom Kastvom.


“Spinčićeva muzika je ponos ne samo Kastva nego cijele regije. Spinčićeva muzika je stotinama puta ponosno pričala priču o Kastu i kastavskoj kulturi širom Hrvatske, a isto tako pričala priču o hrvatskoj kulturi širom Europe. Sopite, samo sopite”, poručio je zamjenik kastavskog gradonačelnika Dean Jurčić, čestitavši članovima i zahvalivši svima koji su utkali dio sebe u Spinčićevu muziku.


Tom su prigodom članovima dodijeljena priznanja Glazbenog društva Spinčić i Hrvatskog sabora kulture, kojeg je predstavljala Vedrana Spadoni Štefanić. U najsvečanijem trenutku večeri povelje su uručene legendama Spinčićeve muzike- Branku Rubeši i Lauru Sproharu, koji su članovi Društva 62 i 65 godina. 


Počasnim članovima Društva večeras su proglašeni Mladen Jurdana, Tomislav Lesica, Željko Rolih i Dean Jurčić, koji je ispred Grada Kastva zastavu Spinčićeve muzike simbolično ukrasio plamenicom.

Zahvalnica portalu Ri Prsten

S poviješću društva i okupljene je upoznala Mihaela Kalčić, sjednicu je vodio Ranko Vlah, a večer je pjesmom uljepšala Muška klapa Kastav. “Spinčići” su iskoristili priliku te dodijelili zahvalnice brojnim suradnicima, među kojima i našem portalu- Ri Prsten.


Podsjetimo, jučer je svečano otkrivena spomen ploča, koja krasi Glazbeni dom “Dr. Vojko Vlah” u Spinčićima, a slavlje se nastavlja večeras na Crekvini svečanim koncertom Spinčićeve muzike.