Kastav 1. listopad 2017.

Sunčani "Pozdrav Beloj nedeji"

Sunčani "Pozdrav Beloj nedeji"
Nakon nekoliko kišnih godina najveći kastavski blagdan, kako Belu nedeju nazivaju Kastavci, konačno je dočekao lijepo vrijeme. Dan, u kojem će deseci tisuća posjetitelja posjetiti “grad na brege”, jutros je počeo tradicionalnim “Pozdravom Beloj nedeji”.
 
“Spinčićeva muzika” jutros je, u Aleji velikana, tradicionalnim promenadnim nastupom najavila najveći kastavski blagdan.

“Ovo lijepo vrijeme je pokazatelj kakva treba biti Bela nedeja. Trebamo biti vedri i veseli. Završetak ljetne sezone i ulazak u jesen ne može biti bolji. Htio bih da ove dane provedemo u druženju, veselju, dobroj zdravici i da se svatko u Kastvu osjeća kao doma”, rekao je prvi čovjek “grada na brege” Matej Mostarac.

Uz Glazbeno društvo Spinčići svoj su doprinos “Pozdravu Beloj nedeji” dali: sopilaši Ustanove I.M. Ronjgov, Ženski zbor Učka, Sven Sušanj, Čakavčići, zbor OŠ Milan Brozović Kastav, DVD Kastav te Bratovština Hrvatskih vinskih vitezova.

U poslijepodnevnim satima u Gradskoj vijećnici bit će održana promocija knjige, na Lokvini će nastupiti Klapa “Nevera” i Gradska glazba Trsat, na Trgu Matka Laginje “Harmonikaški orkestar Nike Polesa”, dok će na Trgu istarske vile zapjevati ženska i muška Klapa Kastav.

Sadržaja neće nedostajati ni u drugom dijelu dana. Organizatori su, kao i svake godine pripremili bogatu ugostiteljsku i sajamsku ponudu, kao i brojne kulturno- zabavne sadržaje. Očekuje se da će, tijekom dana nekoliko desetaka tisuća posjetitelja obići Kastav, gdje ih čeka više od pet tisuća litara vina, predvođenih kastavskom Belicom.
 
Mauro Staraj i La Banda, Brevis band…

U večernjim će satima Kastavce i njihove goste danas zabavljati Mauro Staraj i “La Banda” te “Lucky Band” na Lokvini, odnosno “Brevis Band” i “Cukar i kafe” na Trgu Matka Laginje.

Kastavska fešta od mladog vina završit će sutra, na Beli pundejak, kada će, zahvaljujući brojnim aktivnostima, na svoje doći i oni najmlađi. Više o programu i satnici događanja danas i sutra pročitajte OVDJE.