Kastav 16. travanj 2020.

Svi građani Kastva proglašeni Kastavcima ožujka

Svi građani Kastva proglašeni Kastavcima ožujka
Prvi puta u povijesti hvalevrijednog izbora, kojeg tradicionalno provodi Grad Kastav, Kastavcima mjeseca proglašeni su svi građani.

Grad Kastav, od 2015. godine, bira Kastavca ili Kastavku mjeseca. Njih 12 tradicionalno ulazi u izbor za Kastavca ili Kastavku godine. No, prvi puta u povijesti svi građani proglašeni su Kastavcima mjeseca i to s vrlo dobrim razlogom. 

“Teško je bilo ovog puta naći Kastavca mjeseca. Ne zato što je život stao. Naprotiv. Upravo zato što su mnogi od nas napravili onaj korak više. Mnogi su volontirali, mnogi pomagali svojim starijim susjedima, rodbini… mnogi su uskakali u nove uloge. S druge strane, ima i onih kojima je stalo poslovanje, koji su dobili otkaz, kojima je ugrožena egzistencija. Imamo i bolesnih, imamo i onih u samoizolaciji, srećom, imamo i ozdravljenih. I na kraju, imamo sve vas koji ste strpljivo i odgovorno slušali sve upute i doprinijeli da Kastav ovu epidemiju drži pod kontrolom. Hvala vam svima. Svi vi ste Kastavci ožujka”, poručio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.