Kastav 2. listopad 2022. Klaudio Vrančić

Tisuće pohrlile u Kastav na staru feštu od mladog vina

Tisuće pohrlile u Kastav na staru feštu od mladog vina
Dobra stara “Bela nedeja”, onakva kakva je nekad bila, u grad na brege je danas privukla tisuće posjetitelja, koji su uživali u mladom vinu, gastro i sajamskoj ponudi te kulturno- zabavnim sadržajima.

Kastavci su dugo čekali i ove godine konačno dočekali. Vratila se dobra stara Bela nedeja, koju sjajno raspoloženi domaćini i njihovi brojni gosti slave- bez ograničenja! Ne čudi stoga što su tisuće danas pohrlile u Kastav, na staru feštu od mladog vina.


Posjetitelje su dočekale tradicionalna sajamska i bogata ugostiteljska ponuda. U dobrom se društvu nazdravlja mladim vinom, a kulturno- zabavni program održava se na čak tri lokacije- Crekvini, Lokvini te centralnoj pozornici na Trgu Matka Laginje, gdje večeras nastupaju Eureka, Supercover i D’Beni Band.


Trodnevna kastavska vinska fešta nastavit će se i sutra, na Beli pundejak ili Posajmicu. Ponovno će nastupiti brojni izvođači, a čast da spusti zastor na ovogodišnju Belu nedeju imat će Mauro Staraj & La Banda. 


Za kraj spomenimo i kako je danas sve počelo tradicionalnim “Pozdravom Beloj nedeji”, uz bogat program, kojem je, u Aleji velikana, prisustvovao i hrvatski predsjednik Zoran Milanović, pod čijim se visokim pokroviteljstvom održava ovogodišnja manifestacija.