Kastav 3. lipanj 2024. Klaudio Vrančić

“Tri mladića” uvjerljiva i na kastavskoj pozornici

“Tri mladića” uvjerljiva i na kastavskoj pozornici
Drugo mjesto osvojila je Gina Picinić sa skladbom“Sansego moje mladosti”, a treće Kožne jakne i “List z Nevijorka”

Treća festivalska večer ovogodišnjih Melodija Istre i Kvarnera “mikovce” je sinoć odvela u Kastav. A ako je dvojbi nakon prve dvije večeri jubilarnog 60. MIK-a i bilo Dino Gušić, Matej Plavček i Jure Kaurlot otklonili su ih u Boćarskom domu “Slavko Stanić”. “Tri mladića” zahvaljujući uvjerljivom slavlju s čak 180 glasova kastaske publike isprofilirala su se kao favoriti ovogodišnjeg Festivala. 


Drugo mjesto osvojila je Gina Picinić sa skladbom “Sansego moje mladosti”, koju su Kastavci nagradili s 85 glasova, dok je treće mjesto pripalo domaćim “Kožnim jaknama” i pjesmi “List z Nevijorka”, kojima je publika dodijelila 76 glasova.


Povodom šest desetljeća Melodija Istre i Kvarnera večer su dobrim starim mikovskim hitovima, na oduševljenje kastavske publike, obogatili: Džo Maračić Maki, Vivien Galletta i Voljen Grbac te Tamara Brusić i ženska klapa Hreljin.


A dok su se zbrajali glasovi u revijalnom su dijelu nastupili Mara Lukanović i Dea Tončinić, Gina Picinić, Viktor i Irena, Karin Kuljanić te Duško Jeličić i Nevia Rigutto. Spomenimo i kako je na samom početku "mikovcima" dobrodošlicu poželio kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.

Četvrta večer ovogodišnjeg festivala na rasporedu je već danas, od 21 sat, u Puntu. Ulaz je slobodan.