Kastav 21. kolovoz 2015.

“Uradi sam” automobili koji oduzimaju dah

“Uradi sam” automobili koji oduzimaju dah
Velik broj parkiranih automobila u samom srcu Kastva sami po sebi nisu novost. No, dva su jedinstvena limena ljubimca na četiri kotača danas plijenila posebnu pažnju Kastavaca.

VW Bubu iz 1976. godine i deset godina stariji Volvo Amazon 122 na Fotrici je predstavio ponosni vlasnik Zoran Drnjević, jedan je od rijetkih Hrvata koji su uspjeli postati dio WRC tima. Odgovornu funkciju (cappo mechanic) Drnjević obnaša u švicarskom timu 3 Antenne Sport Racing. U karijeri je surađivao s brojnim uglednim imenima iz svijeta automobilizma. 

Kao konstruktor unikatnih automobila 2008. je preuredio Volvo Amazon iz 64. a danas je premijerno predstavljena VW Buba V8 s 250 KS. 

Jedinstvena i nadasve atraktivna Buba nastala je u nešto više od godinu dana. Ima dvoja vrata i kompletno izmijenjen izgled i karakteristike. Naime, od originala su ostali tek dio vratiju, prednja hauba i djelovi krova. 

“Odmalena sam uz svoga oca odrastao u okruženju mirisa benzina, automobila i motora. Od tuda je sve i počelo. Ne sjećam se koliko sam imao godina, ali znam da je bilo jako malo, kada sam složio svoj prvi automatik po mom guštu, naravno da onda nisam imao jos ni vozačku. Bio sam te sreće da su mi roditelji dozvoljavali mnogo toga i nisu ograničavali moju maštu. To mi je omogućilo da isprobam brojne stvari i bavim se onime što me je zanimalo,” prisjetio se svojih početaka Zoran Drnjević, tvorac limenih čuda s Kastva, koje je nazvao “Elmagias”. 

Nakon motocikala Drnjević se posvetio spomenutim automobilima, a trenutno radi na malom kamionu, Zastava 615 iz 1966. godine, koji će biti predstavljen sljedeće godine. 

Uoči predstavljanja automobila premijerno je, u gradskoj vijećnici Grada Kastva, prikazan video spot “Elmagias Hot Rod Cars”, sniman na atraktivnim kastavskim lokacijama s popularnom VW Bubom u glavnoj ulozi. 

“Ovo zaslužuje promociju jer je jedan izuzetno atraktivan proizvod, konstruktorski napravljen stručno i profesionalno, poslužil i za promoviranje našega grada. Napravili smo sjajan video, ne samo za Zorana i njegovo vozilo, nego i za naš grad,” rekao je kastavski gradonačelnik Ivica Lukanović, koji nije štedio riječi hvale na račun mladog Kastavca.

Video spot “Elmagias Hot Rod Cars”, kojeg potpisuje Donald Vukas, možete pogledati u nastavku.