Kastav 7. listopad 2020.

Uskoro novo lice kastavske Crekvine i Lokvine

Uskoro novo lice kastavske Crekvine i Lokvine
Kastavska Crekvina bit će pretvorena u ljetnu pozornicu, a uredit će se i trg Lokvina. Ulaganja u atraktivne lokacije dio su strateškog projekta “Povežimo se baštinom”, u kojem je partner i Grad Kastav. 

Stara kastavska gradska jezgra uskoro će biti još ljepša. Naime, uredit će se Crekvina, po mnogima već sada najatraktivnija kvarnerska pozornica na otvorenom. Novouređena će Crekvina zasigurno biti još veći mamac za sve brojnije domaće i strane posjetitelje, a nova će ljetna pozornica, s poboljšanom pratećom infrastrukturom, omogućiti odvijanje različitih događanja kroz cijelu godinu.


Uredit će se i trg Lokvina, a sanacija uključuje popločavanje i neophodnu sanaciju te obnovu infrastrukture, kako bi se sačuvalo kulturno- povijesno dobro te dodatno obogatila kulturno- turistička ponuda. 

Uređenje Crekvine i Lokvine dio je strateškog projekta “Povežimo se baštinom”, u kojem su udruženi gradovi i općine na području Urbane aglomeracije Rijeka, a koji je predstavljen u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke.


“Vidjeli smo kako strateški projekt može izgledati i smatram da je ovo put kojim moramo nastaviti. Vjerujem da će rezultati ovog projekta biti na ponos svih nas i našeg kraja”, poručio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac. 

Uređenje Crekvine vrijedno je 6,2 milijuna, dok će u Lokvinu biti uložen 2,1 milijun kuna. Kroz projekt“ Povežimo se baštinom” Kastav je dobio bespovratnih 5,2 milijuna kuna, dok će ostatak osigurati Grad.