Kastav 26. lipanj 2020.

Usprkos svemu vijori se zastava Kastafskog kulturnog leta

Usprkos svemu vijori se zastava Kastafskog kulturnog leta
Tradicionalna ljetna manifestacija “Kastafsko kulturno leto” danas je otvorena na Trgu Matka Laginje, svečanim spuštanjem zastave KKL- a. Pod motom “Kultura usprkos svemu” Kastavci i njihovi gosti uživat će u različitim programima sve do kraja kolovoza. 

Mnogima najdraža ljetna manifestacija- “Kastafsko kulturno leto” i ove će se godine održavati u “gradu na brege”. A sve je započelo današnjom tradicionalnom svečanošću, ispred novih prostora istoimene udruge, na Trgu Matka Laginje.


Nakon uvertire, za koju je bila zadužena sveprisutna Spinčićeva muzika, spuštena je zastava "Kastafskog kulturnog leta", a čast da otvori 29. izdanje manifestacije pripala je kastavskom gradonačelniku Mateju Mostarcu. 


“Ponosan sam i siguran da će Kastav i ove godine biti na braniku kulture, da će cijeli grad biti pozornica te da ćemo usprkos svemu svi zajedno uživati u još jednom Kastafskom kulturnom letu”, poručio je Mostarac. 

Okupljene su pozdravili i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport I tehničku kulturu PGŽ Sonja Šišić te predsjednica Udruge “Kastafsko kulturno leto” Helena Ninković Budimlija i administratorica Udruge Linda Petrović.


“Pripremili smo vam mnoštvo programa po trgovima i ulicama našeg grada. Kako bi ostali odgovorni i sigurni programi će biti izvedeni tako da možete održati distancu, ali i uživati u likovnoj umjetnosti, glazbi i dramskom programu”, naglasila je Ninković Budimlija.


“Sigurna sam da će raznovrsnim i bogatim programom ovogodišnje Kastafsko kulturno leto biti uspješno kao i svako do sada”, rekla je Šišić. 

Pod sloganom “kultura usprkos svemu” Kastavci i njihove gosti narednih će mjeseci, sve do kraja kolovoza, uživati u bogatom programu 29. izdanja KKL- a.