Kastav 29. kolovoz 2019.

Zagrijavanje za ČAnsonfest u znaku humora i umjetnosti

Zagrijavanje za ČAnsonfest u znaku humora i umjetnosti
Predstavom “Kajbare- zaglazbancije i politikancije” i  izložbom “Crno- bijelo, u boji” sinoć je u Kastvu počeo trodnevni program ovogodišnjeg ČAnsonfesta. 

U galerijskom prostoru crkvice Sv. Trojica sinoć je otvorena likovna izložba “Crno- bijelo, u boji” galerije Brešan, u sklopu koje su autora iz Hrvatske i inozemstva izložili 16 zanimljivih radova, za svaku skladbu ovogodišnjeg ČAnsonfesta po jedan. 


“Izložba je zamišljena kao crno bijela, tehnike nisu bitne. Izložba je problemska i nastoji simulirati svijet daltonista, odnosno svijet opisati s dvije boje. Uz to crno i bijelo je zanimljivo, decentno i elegantno, za sva vremena”, naglasio je Igor Brešan.

Otvorenje izložbe prethodilo je predstavi “Kajbare- zaglazbancije i politikancije”, bjelovarskog kantautora i šansonijera Mladena Medaka Gage, koja je održana u intimnoj atmosferi ispred Kuće Belice. 


Druga večer ovogodišnjeg ČAnsonfesta bila je rezervirana za okrugli stol “Poezija i šansona” te akustičnu glazbeno- poetska večer ispred Kuće Belice, dok će veliko finale biti u petak kada će na Crekvini biti održana “Večer novih skladbi”