Kastav 26. listopad 2019.

“Zeleni Kastav” na Fortici dočekao 42. izdanje

“Zeleni Kastav” na Fortici dočekao 42. izdanje

“Zeleni Kastav”, sajam zdravlja i dobre vibre, na Fortici je danas okupio dvadesetak izlagača, ali i brojne Kastavce željne zdravih domaćih proizvoda. 

Kastav se danas “zazelenio” u svakom smislu. Naime, dok su brojni Kastavci diljem grada sadili stabla u sklopu hvalevrijedne inicijative “Zasadi drvo, ne budi panj”, na Fortici je održano 42. izdanje tradicionalnog “Zelenog Kastva”.  


Tradicionalni sajam zdrave hrane okupio je dvadesetak izlagača iz svih krajeva Hrvatske, ali i susjedne Slovenije, koji su svoje proizvode ponudili Kastavcima. Na Fortici se tako našlo svježeg voća i povrća, sireva, medova, sokova, namaza


Svoj su doprinos i ovog puta dali i DIP- ovci sa svojim rukotvorinama i zajedničkim projektom sa sudionicima “Zelenog Kastva”- platnenim torbama, humanitarnog i eko karaktera, a nastavljene su i akcije sakupljanja plastičnih čepova te "Daruj- uzmi knjigu”. 


“Zeleni Kastav” tradicionalno se održava svakog drugog ponedjeljka u mjesecu, u poslijepodnevnim satima te posljednje subote u mjesecu u jutarnjim satima.