Kastav 18. siječanj 2021.

Znopak, No- pak, Nesrećko i Sralo vise u Kastvu

Znopak, No- pak, Nesrećko i Sralo vise u Kastvu
Kastavski “pusni judi” na Antonju su pronašli krivce za sve lanjske probleme. U Spinčićima visi Znopak, u Trinajstićima No- pak, Rubešima je za sve kriv Nesrećko, a Jurčićima Sralo. 

S prvim zvukom antonjskog roga tradicionalno se budi maškarana Kastavština. Tako je bilo i jučer, iako je, zbog aktualne situacije, izostala istoimena kastavska manifestacija- “Antonjski rog”.


No, četiri kastavska pusna odbora, Rubeši, Jurčići, Spinčići i Trinajstići ipak su pronašli, predstavili i objesili, svoje krivce za mnogobrojne probleme koje je Kastavcima, ali i svima ostalima donijela 2020. godina. 


Ne čude stoga ni simbolična imena koja su im Pusni odbori dali. Naime, u Spinčićima će do Pepelnice visjeti Znopak, a u Trinajstićima No- pak. Rubešima je za sve kriv Nesrećko, a Jurčićima Sralo. 


Nažalost, izostala je ovog puta primopredaja ključa kastavskom pusnom gradonačelniku i novoj maškaranoj vlasti, koja je ove godine trebala pripasti Rubešima. No, “pusni judi” ipak su pokazali da unatoč svemu za stare užance u Kastvu straha nema.

Foto: Karmen Puhar Dragičević