Kostrena 18. veljača 2021.

Cesta za Žurkovo do ljeta će biti proširena

Cesta za Žurkovo do ljeta će biti proširena

Započeli su radovi na rekonstrukciji jedne od najvažnijih kostrenskih prometnica. Cesta za Žurkovo do ljeta će biti proširena, a dobit će i pješački nogostup, sustav oborinske odvodnje i javnu rasvjetu.

Mještani Kostrene, ali i svi ljubitelji atraktivne šetnice i brojnih plaža ovog će ljeta imati znatno bolji pristup uvali Žurkovo, po mnogima najatraktivnijoj kostrenskoj lokaciji.

Naime, započela je rekonstrukcija donjeg dijela ceste u dužini od 140 metara. Završetkom radova prometnica s dva kolnička traka imat će 6 metara širine. Cesta će dobiti i pješački nogostup, sustav oborinske odvodnje i javnu rasvjetu, a položit će se i sva potrebna instalacijska infrastruktura.


“Raduje nas što su započeli radovi na ovoj značajnoj prometnici, koja povezuje Kostrenu s morem”, istaknuo je Dario Modrić, pročelnik Odjela za komunalni sustav, prostorno planiranje i zaštitu okoliša.

Jedna od najvažnijih kostrenskih prometnica dobit će na protočnosti što će omogućiti i daljnji razvoj atraktivne uvale Žurkovo, koja bi vrlo brzo mogla dobiti nove namjene i sadržaje. 

Radovi na rekonstrukciji, koji su započeli 9. veljače, trebali bi biti završeni kroz 90 radnih dana, odnosno u lipnju. Mještani i posjetitelji Kostrene do Žurkova će po svemu sudeći znatno lakše doći već ovog ljeta. 


“Prostor uvale Žurkovo jedan je od najatraktivnijih prostora u Kostreni, koji se nažalost zbog složenih i neriješenih imovinsko- pravnih odnosa godinama nije micao s mrtve točke. Moji suradnici i ja, odlučili smo se uhvatiti u koštac s tim problemom kako bi se konačno na tom prostoru stvorili preduvjeti i za realizaciju drugih projekta, čemu će sigurno pridonijeti i kvalitetna infrastruktura”, rekao je načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić.

Za vrijeme trajanja radova, koji su vrijedni 2,27 milijuna kuna, promet će se odvijati uz odgovarajuću signalizaciju. Radove izvodi tvrtka CPK iz Kopra, dok je za stručni nadzor zadužen Papić biro iz Kostrene.