Kostrena 10. svibanj 2024. Izvor: Naša Kostrena

Pišem ti pismo… iz Kuće kostrenskih pomoraca

Pišem ti pismo… iz Kuće kostrenskih pomoraca
Centar kulture Kostrena zanimljivim će aktivnostima u Kući kostrenskih pomoraca obilježiti Svjetski dan pisanja pisama.

U subotu, 11. svibnja, Centar kulture Kostrena zanimljivim će aktivnostima obilježiti Svjetski dan pisanja pisama. Osim što pisanje pisama ima poseban šarm, koji ne može zamijeniti ni jedna digitalna poruka, u neka davna vremena pisma su za kostrenske pomoračke obitelji predstavljala jedini oblik komunikacije tijekom dugih perioda razdvojenosti.

Kuća kostrenskih pomoraca bit će otvorena od 10:00 do 17:00 sati. Posjetitelji će imati priliku obići Kuću te sudjelovati u pisanju pisama. Cilj događaja je promicanje umijeća pisanja pisama te istovremeno predstavljanje povijesti i životnih priča Kostrene.

Posjetitelji će moći napisati svoje pismo i poslati ga kome žele uz pomoć organizatora ili ga ostaviti u Kući kako bi sudjelovali u natječaju za najljepše pismo i vrijedne nagrade. Natječaj za najljepše pismo povjeren je kostrenskoj pjesnikinji Branki Kržik Longin, koja je svojim pismom prije nekoliko godina pobijedila na sličnom natječaju.


Posjetitelji će također moći sudjelovati u besplatnim radionicama lijepog pisanja. Radionice kaligrafije održat će se u 10:00 i 12:00 sati, uz prethodnu prijavu na e-adresu kkp@ckk.hr. Svi koji ne budu u mogućnosti posjetiti Kuću kostrenskih pomoraca, svoje pismo moći će dostaviti u digitalnom obliku na istu e-adresu tijekom subote i nedjelje.

Najljepše pismo bit će objavljeno na društvenim mrežama Centra kulture Kostrena, a autor će osvojiti poklon paket koji uključuje kišobran, platnenu torbu i olovku s obilježjima Kuće kostrenskih pomoraca. Ovo je izvrsna prilika za oživljavanje umijeća pisanja pisama i upoznavanje s poviješću Kostrene. Ako ste zainteresirani, ne zaboravite se prijaviti za radionice i sudjelovati u ovoj posebnoj prigodi!