Kostrena 12. svibanj 2018.

Kostrena ugostila Kup Hrvatske u košarci u kolicima

Kostrena ugostila Kup Hrvatske u košarci u kolicima
Ponajbolji hrvatski košarkaši u kolicima ovog su se vikenda okupili u Kostreni. Na 11. Kupu Hrvatske u košarci u kolicima, što se održava u Sportskoj dvorani Kostrena, okupilo se devet ekipa iz svih krajeva lijepe naše. 
 
Stotinjak natjecatelja, raspoređenih u devet ekipa, ovog se vikenda u Kostreni natječe u sklopu 11. Kupa Hrvatske u košarci u kolicima. U Sportskoj dvorani Kostrena za trofej namijenjen pobjedniku kupa bore se: Zagreb, Vukovi (Zagreb), Zadar 1, Zadar 2, Varaždin, Koprivnica, Brod 1 (Slavonski Brod), Brod 2 (Slavonski Brod) i dakako domaćin- Kostrena.
 
“Imamo tu čast i privilegiju da smo domaćini ovogodišnjeg kup natjecanja. To je šlag cijele godine u kojoj smo prvi puta sudjelovali u ligi. Savez je to na neki način nagradio ponudivši nam organizaciju završnog natjecanja. Ovo je najveće natjecanje u košarci u kolicima do sada s najviše ekipa i igrača. Nadamo se da će svi iz Kostrene otići s pozitivnim dojmovima”, rekao je Siniša Kuharić iz KK Kostrena.
 
Košarkaški klub Kostrena osnovan je 2001. godine, a od 2016. godine pokrenut je i program košarke u kolicima. Danas KK Kostrena ima ekipu s desetak članova, osoba s invaliditetom, koja je odigrala 18 ligaških utakmica i ostvarila prve pobjede.
 
Uz organizatora- Košarkaški klub Kostrena, u projekt su se uključili: Hrvatski savez košarke u kolicima, Hrvatski paraolimpijski odbor, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Sportska zajednica Općine Kostrena, Grad Kraljevica, Košarkaški savez PGŽ i Općina Kostrena
 
“Drago mi je da je Kostrena domaćin Kupa Hrvatske u košarci u kolicima. Općina je prepoznala važnost potpore sportašima invalidima, kao i svim osobama s invaliditetom.  Vjerujem da će turnir biti uspješan i da će gosti koji su došli u Kostrenu uživati“, rekao je općinski načelnik Dražen Vranić, koji je službeno otvorio natjecanje.
 
Glavni cilj turnira je popularizacija sporta, a da svi uključeni rade sjajan posao svjedoči i podatak da su prije osam godina na turniru u Rijeci sudjelovale samo tri ekipe, dok ih je ovog vikenda u Kostreni tri puta više.