Kostrena 14. siječanj 2018.

Špažićari u velikom stilu profeštali dolazak na vlast

Špažićari u velikom stilu profeštali dolazak na vlast
Peto godišnje doba u Kostreni je započelo “smjenom” načelnika Dražena Vranića. Špažićari su preuzimanje vlasti proslavili prvim ovogodišnjim “maškaranim tancima” u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija, uz Grupu Venus i brojne goste.

Maškare su sinoć u Kostreni konačno došle na svoje. Sjajno raspoloženi Špažićari i brojni gosti su u Narodnoj čitaonici Sv. Lucija feštali uz kraljevičku Grupu Venus, koja će u Kostreni svirati i narednih subota.

Uklanjanje prometne kamere i ležećih policajaca

Prve ovogodišnje “maškarane tance” Špažićari su iskoristili za primopredaju vlasti. Općinski načelnik Dražen Vranić nakon samo pola godine “vladanja” ključ je morao predati u ruke meštrice Jelene Vukoše, poručivši kako maškarama neće biti lako jer se od Špažićara u narednih mjesec dana mnogo očekuje, prvenstveno se to odnosi na realizaciju velikih općinskih projekata.   

Meštrica Jelena Vukoša nakon preuzimanja općinskog ključa između ostalog je najavila rješavanje problema kanalizacije, ukidanje računa za Čistoću, izgradnju parkirališta, staračkog doma, nove marine za jahte, velikog bazena, novog dječjeg vrtića, otvaranje velike parfumerije u Urinju, uklanjanje policijske kamere i ležećih policajaca, smanjenje cijena goriva te organizaciju koncerata Maje Šuput, Lidije Bačić i Joleta.
 
Mićel Miha ribar

Špažićari su iskoristili priliku te u Narodnoj čitaonici Sv. Lucija objesili pusta- Mićela Mihu, ribara iz Piranskog zaljeva, a predsjednik Dario Modrić poručio je kako je “pravica kod Špažićari žvelta, tako da mu ni Horvatinčićevi advokati neće bit od koristi”.

Maškarani tanci u Kostreni će se održavati četiri subote te petak (9. veljače), a organizatori su pripremili tombolu i nagrade za najbolje maske. Spomenuti svakako treba i Dječju redutu, što je na rasporedu 21. siječnja.

Špažićari će i ove godine ugostiti Maškarani auto-rally Pariz-Bakar te sudjelovati na Međunarodnoj karnevalskoj povorci u Rijeci i to s maskom “Maestro muzika”, a na Čistu srijedu sudit će Mićelu Mihi u uvali Žurkovo.