Kraljevica 19. prosinac 2022. F.F., foto: A. Crnković

“55 let sriće” u kraljevičkoj “Zvijezdi Danici”

“55 let sriće” u kraljevičkoj “Zvijezdi Danici”
HGD Zvijezda Danica obilježila 128. rođendan i obljetnicu neprekinutog rada te 55 godina neprekinutog djelovanja i pjevanja u zboru dvoje članova

Jučer je u Kraljevici održan koncert- 55 let sriće” s kojim je HGD Zvijezda Danica obilježila svoj 128. rođendan i obljetnicu neprekinutog rada, ali još važnije 55 godina neprekinutog djelovanja i pjevanja u zboru dvoje članova- Veronike Kašić i Žarka Juranića. Njima u čast društvo je priredilo koncert na kojem je zbor izveo 8 skladbi različitih zborskih žanrova, od istarsko- primorskog glazbenog izričaja, preko klasične glazbe, obrada popularne glazbe do gospel standarda. 


Uz pjevački zbor HGD Zvijezda Danica, nastupio je i njihov pomladak, dječji zbor “Zvijezda Danica” uz njihovu voditeljicu Marinu Dadić. Osim dva zbora Zvijezde Danice koje je na glasoviru pratila Daniela Perković, na koncertu su nastupili gosti: Vokalna skupina “Lira” iz Rijeke koju također vodi Frane Frleta, voditelj Zvijezde Danice, zatim dvije kraljevačke klape, ženska klapa “Porto Re”, koja je ove godine predstavljala Kraljevicu u finalu FDK u Omišu i muška klapa “Kraljevica” čija je voditeljica Andrina Frleta. 


U dvije skladbe publika je imala priliku čuti dva vrhunska solista, članove i zbora i muške klape: Marija Mandekića i Fredija Peranića. Jedan od najsvečanijih trenutaka koncerta bio je kada je Vedrana Spadoni Štefanić, kao predsjednica Zajednice kulturno- umjetničkih udruga PGŽ, u ime Hrvatskog sabora kulture, uručila slavljenicima, Veroniki Kašić i Žarku Juraniću, povelju za izniman trud i očuvanje kulturne baštine RH. 

Koncert je održan uz potporu Grada Kraljevice, PGŽ, TZG Kraljevice i Fortissimo Productiona. HGD Zvijezda Danica se na samom kraju zahvalila svim gostima, sudionicima i ljudima koji su blizu zboru na bilo koji način te pozvala okupljene na njihov božićni koncert koji će se održati 28. prosinca u 19 sati.